Ιταλία

«Κερδισμένη» και «χαμένη»!

Ίντερ και Γιουβέντους… μοίρασαν τα ημίχρονα στο ντέρμπι, με το μεταξύ τους 0-0 να κρατά στο κόλπο κορυφής τους νερατζούρι και να αφήνει με… κιάλια τους «μπιανκονέρι» (που πάλεψαν για το διπλό).

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε το μεγάλο ντέρμπι της Ιταλίας, μετά το 0-0 μεταξύ Ίντερ και Γιουβέντους.

Οι δύο ομάδες –σε ένα κατάμεστο Μεάτσα- είχαν από ένα καλό ημίχρονο και από ένα δοκάρι (ο Μπρόζοβιτς για τους γηπεδούχους και ο Κεντίρα για τους φιλοξενούμενους), δίχως όμως να μπορέσουν να «ματώσουν» τα δίχτυα.

Ανώτεροι οι νερατζούρι στο πρώτο μέρος, όπου είχαν την πλήρη υπεροχή, αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο με τους μπιανκονέρι να αναλαμβάνουν τα ηνία, να απειλούν, αλλά να μην μπορούν να πιουν νερό. Στο -1 απ’ την κορυφή η ομάδα του Μαντσίνι (που μείωσε μετά την ήττα της Φιορεντίνα), στο -9 αυτή του Αλέγκρι που έχει μείνει πολύ πίσω.

Το ματς

Ντέρμπι μεταξύ Ίντερ-Γιουβέντους ήταν αυτό, ΔΕΝ θα μπορούσε να μην έχει ένταση, να μην έχει σκληρά μαρκαρίσματα. Εξ’ ου και οι τέσσερις κίτρινες κάρτες που είχαν βγει μόλις στο πρώτο τέταρτο, με τους «νερατζούρι» ειδικά να πηγαίνουν… καροτσάκι τον διαιτητή (δείγμα του πάθους) για να «τιμωρεί» τους φιλοξενούμενους. Και αυτή η «κατάσταση» μας κρατούσε γεμάτους, παρά το ότι ουσιαστικά είχαμε δει μόνο μια καλή φάση στο ματς, με τον Χαντάνοβιτς να λέει «όχι» σε κοντινό σουτ του Κουαδράδο (μετά από αιφνιδιασμό και ωραία συνεργασία των μπιανκονέρι).

inner

Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο η Ίντερ αναλάμβανε τα ηνία του αγώνα. Είχε σαφή υπεροχή στον χώρο του κέντρου, Πογκμπά και Κεντίρα ήταν… αλλού και οι Πέρισιτς-Μπρόζοβιτς δημιουργούσαν συνεχή ρήγματα. Και αυτή η υπεροχή, παραλίγο να μετουσιωθεί σε γκολ. Το έξυπνο σουτ όμως του Μπρόζοβιτς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν και δεν ξεσήκωσε τον κόσμο που ‘χε κατακλύσει το γήπεδο. Η Γιουβέντους δεν βελτιωνόταν με τίποτα, αλλά και οι νερατζούρι σιγά-σιγά έχαναν τη δυναμική τους. Ναι μεν κυκλοφορούσαν την μπάλα, ναι μεν έφταναν εύκολα τριγύρω απ’ την περιοχή των αντιπάλων τους (που είχαν κακή εικόνα), όμως φάσεις και κινδύνους για τον Μπουφόν δεν έφτιαχναν.

inner

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… αλλιώς. Φάνηκε απ’ τα πρώτα λεπτά πως αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και να μην επιτρέψουν στην Ίντερ να συνεχίσει το παιχνίδι της. Ο Πογκμπά ήταν «μεταμορφωμένος», ήταν «αρχοντικός» στο κέντρο και πραγματικά έκανε ό,τι ήθελε. Την ώρα που ο κορυφαίος της Γιούβε, Κουαδράδο απειλούσε για δεύτερη φορά τον Χαντάνοβιτς, με τον δεύτερο να του λέει ξανά όχι με δύσκολη επέμβαση σε κοντινό σουτ (που ξεκίνησε από κλέψιμο του Τζάτζα). Οι μπιανκονέρι ήταν το αφεντικό του ματς, γυρνούσαν ωραία την μπάλα, αλλά τους έλειπε αυτό το… κάτι (ο Μοράτα δεν ήταν σε καλό βράδυ), την ώρα που η Ίντερ έδειχνε εντελώς κουρασμένη, χωρίς την παραμικρή κίνηση στην επίθεση και ουσιαστικά με ένα σουτ του Γιόβετιτς που εξουδετερώθηκε απ’ τον Μπουφόν.

inner

Η πίεση της Γιούβε συνεχίστηκε –με πρωταγωνιστές τους Πογκμπά και Κουαδράδο-, αλλά όπως ο Μπρόζοβιτς δεν είχε τύχη στο πρώτο μέρος, έτσι και στο 69’ δεν είχε ο Κεντίρα. Διότι ο Μοράτα πόσταρε εντυπωσιακά και μοίρασε στον Γερμανό, αλλά αυτός από πλεονεκτική θέση και αφύλαχτος σημάδεψε δοκάρι, πετώντας στα σκουπίδια την κορυφαία στιγμή της ομάδας του. Η εικόνα του ντέρμπι παρέμενε η ίδια, με τους πρωταθλητές να προσπαθούν για ένα χρυσό γκολ. Οι αλλαγές όμως του Αλέγκρι δεν έδωσαν τίποτα (άλλαξε το δίδυμο μπροστά με τους Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς να μπαίνουν αντί των Τζάτζα-Μοράτα) και στο τελευταίο δεκάλεπτο περισσότερο ανορθόδοξα παρά ορθολογικά κυνήγησε το διπλό η Γιουβέντους. Αυτό τελικά δεν ήρθε ποτέ, με τον Χαντάνοβιτς να μην νιώθει πολύ άγχος και την κακή Ίντερ του δεύτερου μέρους να φεύγει ικανοποιημένη απ’ το 0-0.





Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Σαντόν, Μιράντα, Μουρίγιο, Ζεσούς, Μεδέλ (92’ Κοντογκμπιά), Μέλο (64’ Γκουαρίν), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Γιόβετιτς (92’ Παλάσιο), Ικάρντι.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Κουαδράδο, Μαρκίζιο, Κεντίρα, Πογκμπά, Τζάτζα (78’ Ντιμπάλα), Μοράτα (71’ Μάντζουκιτς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x