Stoiximan Super League

Ανατροπή κόντρα σε θεούς και δαίμονες!

Έδειξε χαρακτήρα ο παθιασμένος Παναθηναϊκός και έκανε μεγαλειώδη ανατροπή (1-2) κόντρα σε Ατρόμητο και Κύζα που δεν του έδωσε καθαρό πέναλτι. Δυο οφσάιντ-φάντασμα έδωσε εναντίον του ο Σίπκας.

Με δυναμικό τρόπο μπήκε στη… νέα εποχή ο Παναθηναϊκός!

Κόντρα σε όλους και σε όλα, το τριφύλλι έβγαλε μαγκιά, έφερε «τούμπα» τον Ατρόμητο (στο ντεμπούτο Δέλλα) και έφυγε με τεράστιο διπλό απ’ το Περιστέρι (1-2).

Καρέλης και Μπεργκ (ηγέτης με τα όλα του στο δεύτερο μέρος) υπέγραψαν την μεγάλη νίκη των πρασίνων, απαντώντας στο τέρμα του Ναπολεόνι, αλλά και… στο διαιτητικό τρίο, με τον Κύζα να αρνείται καθαρό πέναλτι στον Πέτριτς (στο 1-1) και τον βοηθό Σίπκα να σταματά με ανύπαρκτα οφσάιντ τους φορ του τριφυλλιού.

Το πήρε… πάνω του ο Ρούτερ βοηθώντας απ’ τον πάγκο με την αλλαγή συστήματος (σε 4-3-3), αλλά και με την είσοδο –κυρίως- του Πέτριτς. «Κολόνα» στην άμυνα ο Σάντσεθ, επιβεβαίωσε γιατί είναι αρχηγός ο Ζέκα, πολύ καλός και σταθερός ο Βέμερ στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από αλλαγή προπονητή. Και θεωρητικά ήθελαν να βγάλουν αντίδραση. Αμ δε όμως που φαινόταν κάτι τέτοιο στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Ατρόμητου και του Παναθηναϊκού είχαν πολλά νεύρα, έκαναν σκληρά μαρκαρίσματα και πραγματικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν έβγαιναν, σε ένα κακό ματς. Κι εκεί που ο βοηθός Σίπκας… δεν έβλεπε και σταματούσε τις όποιες φάσεις (με ανύπαρκτα οφσάιντ σε Καρέλη-Μπεργκ) προσπαθούσε να δημιουργήσει το τριφύλλι, οι κυανόλευκοι έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση, με τους Ναπολεόνι και Μαρσελίνιο να επιχειρούν ρήγματα.

inner

Τα λεπτά περνούσαν και δεν φαινόταν… φως στον ορίζοντα, με το θέαμα να είναι τραγικό και τις δύο ομάδες να μην μπορούν να κάνουν κάτι ορθολογικό. Ο Αμπέντ ήταν ουσιαστικά «εκτός αγώνα» και χαλούσε το δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μπεργκ είχε από νωρίς νεύρα… Την ίδια ώρα το τριφύλλι δεν δεχόταν πίεση πίσω, με τον Σάντσεθ να ‘χει πολύ καλές τοποθετήσεις (είχε και 2-3 σωτήριες επεμβάσεις), ενώ ο Βέμερ έδειχνε… κανονικό μπακ. Κι εκεί που τα ‘χες βάψει μαύρα με το θέαμα, ξαφνικά το πράγμα «φούντωσε»! Γιατί απ’ την μία ο Αμπέντ νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Γκορμπούνοφ (42’) και στο… καπάκι κάτι αντίστοιχο «έπαθε» ο Ναπολεόνι απ’ τον Στιλ, στις ουσιαστικά μοναδικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους.

inner

Ήλπιζες πως η εικόνα της αναμέτρησης θα αλλάξει. Και αυτό έγινε… μπαμ-μπαμ! Ο Αλγερινός επιβεβαίωσε πως βρισκόταν σε κακό φεγγάρι, ουσιαστικά έκανε «δώρο» (λάθος πάσα) στο κέντρο και βγήκε η κάθετη για τον Ναπολεόνι. Αυτός «χόρεψε» τους Τριανταφυλλόπουλο-Πράνιτς και με άψογο τρόπο «εκτέλεσε» τον Στιλ για το 1-0 (στο 52’). Και παραλίγο να… τελειώσει πρόωρα τον αγώνα, όταν έξι λεπτά αργότερα έφυγε… σφαίρα στην αντεπίθεση, διέσχισε τον μισό αγωνιστικό χώρο, αλλά το δοκάρι δεν του επέτρεψε να χριστεί ξανά σκόρερ! Κι εκεί ήταν που σιγά-σιγά οι πράσινοι άλλαξαν το τσιπ τους. Άρχισαν να γίνονται πραγματικά επιθετικοί, με τον Ρούτερ να γυρίζει το σύστημα σε 4-3-3, να ρίχνει στο ματς Πέτριτς-Ατζαγκούν (που του βγήκαν, ειδικά ο πρώτος) και να «μεταμορφώνει» την ομάδα του.

inner

Κάπως έτσι απελευθερώθηκε ο Μπεργκ και μπήκε για τα καλά στην εξίσωση. Έγινε το φονικό όπλο που γνωρίζουμε. Μοίραζε την μία ασίστ πίσω απ’ την άλλη, όμως ο Καρέλης δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί. Ε, μία, δύο την τρίτη ο Έλληνας φορ τέλειωσε υποδειγματικά την φάση (από μπαλιά του Σουηδού που ξεκίνησε από πάσα Πέτριτς) και στο 72’ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ατρόμητος είχε καταρρεύσει. Πραγματικά… Λες και έφυγε απ’ το γήπεδο. Και θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να είχε κάνει την ανατροπή πιο εύκολα, ωστόσο ο διαιτητής Κύζας στο 78’ έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι πάνω στον Πέτριτς (χτύπημα από πίσω του Λαζαρίδη). Τελικά στο 84’, Καρέλης-Μπεργκ συνεργάστηκαν ξανά (με αντίστροφο ρόλο αυτή τη φορά) με τον δεύτερο να «σκοτώνει» από κοντά τον Γκορμπούνοφ και να υπογράψει το τεράστιο διπλό-ανατροπή (1-2)!



inner



Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Μαρσελίνιο, Πίτου Γκαρσία, Στόιτσεφ, Κιβρακίδης (76’ Μπάλλας), Ναπολεόνι, Λαζαρίδης, Μπρίτο (67’ Λημνιός)

Στον πάγκο του Ατρόμητου: Μπάρκας, Κούρος, Θεολόγου, Μίλος Στόιτσεφ, Μπαστάκος

Παναθηναϊκός: Στιλ, Αμπέντ (61’ Ατζαγκούν), Τριανταφυλλόπουλος, Σάντσεθ, Καρέλης, Νίνης (67’ Πέτριτς), Πράνιτς, Μπεργκ, Λουντ, Ζέκα, Βέμερ

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Νάνο, Καλτσάς, Μαρινάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x