Champions League

Κορυφή μέσω Μόσχας για την Πόρτο, παρέμεινε αήττητη η Σάλκε

Η Πόρτο κέρδισε τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 3-1 εκτός έδρας, στην τρίτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Champions League κι έμεινε μόνη πρώτη. Ισόπαλες χωρίς σκορ Γαλατάσαραϊ και Σάλκε, στο άλλο ματς.

Από τη Μόσχα στην… κορυφή η Πόρτο
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Πόρτο, που επικράτησε με 3-1 της Λοκομοτίβ, μέσα στη Μόσχα και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, ούσα αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές.

Στο 9’ οι «σιδηροδρομικοί» έχασαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, με τον Μίραντσικ να ανατρέπεται από τον Τέλες, που δεν είχε άλλη επιλογή στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς ο αντίπαλός του τον πέρασε... Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό του ματς, ο Κασίγιας έπεσε στην δεξιά του γωνία και «έβγαλε» την εκτέλεση του Μάνουελ Φερνάντες, πριν αυτή καταλήξει στην εστία του!

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και από την αντίθετη πλευρά, καθώς στο 26’ ο Έντερ κράτησε στο έδαφος τον Φελίπε και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των «δράκων του Οπόρτο». Με τον Μαρεγκά να το εκτελεί στη συνέχεια, με τη μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του Γκιλέρμε και να… αναπαύεται στα δίχτυα, για το 0-1!

Πριν καλά καλά περάσουν δέκα λεπτά, η Πόρτο πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο παιχνίδι, όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Μεξικανού Κορόνα από τα δεξιά, ο -συμπατριώτης του- Ερέρα με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του, δίνοντας της ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Ωστόσο, η Λοκομοτίβ έδειξε σημάδια ζωής και κατάφερε να μειώσει με τους δίδυμους Μίραντσουκ να… αναλαμβάνουν δράση, στο 38’. Με τον Αλεξέι να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Αντόν, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Κασίγιας και σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο φετινό Champions League…

inner

Στην επανάληψη, η πορτογαλική ομάδα… χτύπησε με το καλημέρα, όταν ο Μπραχίμι βρήκε με φοβερή μακρινή μπαλιά τον Κορόνα, ο οποίος στην αντεπίθεση δεν είχε κανένα πρόβλημα να… εκτελέσει τον Γκιλέρμε, για το 1-3, στο 47’!

Ακολούθως, οι Ρώσοι βρήκαν ανοιχτούς χώρους και προσπάθησαν να «επιστρέψουν» ξανά στην αναμέτρηση, εννιά λεπτά μετά, με τον Έντερ να σουτάρει με δύναμη αλλά τον Τέλες να σώζει, «ρεφάροντας» έτσι για το πέναλτι που έκανε στο πρώτο μισό. Ενώ στο 66’ ο Αλεξέι Μίραντσικ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κασίγιας από κοντά.

Η Πόρτο βελτίωσε την αμυντική της συμπεριφορά, όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του αγώνα. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, πήρε και αριθμητικό πλεονέκτημα στο 76ο λεπτό, με τον Κβερκβέλια να ανατρέπει τον Ερέρα, όντας τελευταίος παίκτης και να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Από εκεί και μετά, οι γηπεδούχοι μάλλον τα… παράτησαν, ενώ ο Μπαζόερ που μπήκε ως αλλαγή από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχασε δύο ευκαιρίες στο 84’ και το 86’ για να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Με το 1-3 να διατηρείται μέχρι τέλους…

inner

«Κουλούρια» Κωνσταντινούπολης…
Γαλατάσαραϊ και Σάλκε έμειναν στο 0-0 στο άλλο ματς του τέταρτου ομίλου, στην Κωνσταντινούπολη. Αποτέλεσμα που μάλλον αδικεί τους… άστοχους φιλοξενούμενους, αλλά σε κάθε περίπτωση τους διατηρεί αήττητους, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και με πλεονέκτημα έναντι των γηπεδούχων για τη συνέχεια.

Στο πρώτο ημίχρονο, η «Γαλατά» είχε μεν 61% κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύθηκε πολύ να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη άμυνα και αρκέστηκε κυρίως σε μακρινά σουτ, με τον Ντερτιγιόκ να μην… ακουμπάει μπάλα στο πρώτο μισάωρο!

Μοιραία, η πρώτη φάση της καταγράφηκε στο 36’, με το σουτ του Ντιαγέ από… υποσχόμενη θέση, στο ύψος της περιοχής, να περνάει άουτ. Ενώ στο 45ο λεπτό ο «ρούκι» Νιούμπελ απέκρουσε στα… τυφλά την προσπάθεια του Ντερτιγιόκ, κρατώντας το 0-0.

Από την άλλη πλευρά, ο Κονοπλιάνκα στο 13ο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο πρωταγωνιστής των καλύτερων ευκαιριών από πλευράς «κένιγκσμπλαου», με τον Μουσλέρα να του αρνείται το γκολ σε αμφότερες τις περιπτώσεις...

inner

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Εμπολό έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τη Σάλκε, σουτάροντας πρώτα πάνω στον Μουσλέρα και στη συνέχεια τον Ναγκατόμο ναι διώχνει πάνω στη γραμμή τη νέα προσπάθειά του!

Μάλιστα, ο Ελβετός στράικερ σκόραρε κιόλας στο 58ο λεπτό, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά, όντας εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. Ενώ ένα λεπτό νωρίτερα, ξανά ο Μουσλέρα είπε «όχι» στον Κονοπλιάνκα, το δυνατό σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι έδιωξε ο Ουρουγουανός πορτιέρε -που έφτασε τα 30 ματς στο Champions League με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ- σε κόρνερ.

Ο Φατίχ Τερίμ έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά οι γηπεδούχοι δεν ανέκτησαν τον έλεγχο του κέντρου, ούτε κράτησαν τη μπάλα αρκετά για να γίνουν επικίνδυνοι σε κάποια «κόντρα». Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο διατήρησε τον έλεγχο, παρέμεινε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις αλλά άστοχη, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί και η «λευκή ισοπαλία», μέχρι τη λήξη του ματς.

inner

Τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής:
Λοκομοτίβ Μόσχας – Πόρτο 1-3
(38’ Αν. Μίραντσουκ – 26’ πεν. Μαρεγκά, 35’ Ερέρα, 47’ Κορόνα)
Γαλατάσαραϊ – Σάλκε 0-0

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
Πόρτο 7 (5-2)
Σάλκε 5 (2-1)
Γαλατάσαραϊ 4 (3-1)
Λοκομοτίβ Μόσχας 0 (1-7)

Το παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής:
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
Σάλκε – Γαλατάσαραϊ (22:00)
Πόρτο – Λοκομοτίβ Μόσχας (22:00)

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x