Γαλλία

Κοσιελνί: «Ήθελα να χάσει η Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Στην αποκάλυψη πως ευχόταν την ήττα της εθνικής Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο προχώρησε ο Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος έχει αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ο Λοράν Κοσιελνί δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην τελική φάση του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξαιτίας του τραυματισμού του και με δηλώσεις του ομολόγησε πως επιθυμούσε την ήττα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του στα γήπεδα της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, η ρήξη αχίλλειου τένοντα που υπέστη στα ημιτελικά του Europa League τον Μάιο με την Ατλέτικο, άφησε τον διεθνή άσο της Άρσεναλ εκτός και έτσι δεν ήταν στις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάν για το Μουντιάλ.

Ο 33χρονος Γάλλος, σε μία σπάνια περίπτωση ειλικρίνειας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Canal +» αποκάλυψε μεταξύ άλλων τα συναισθήματα που τον διακατείχαν κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Η κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γαλλία μου έκανε μεγαλύτερη ζημιά από τον ίδιο τον τραυματισμό μου. Θα μπορούσα κι εγώ να το κατακτήσω. Αλλά, δεν μπορώ να αισθανθώ παγκόσμιος πρωταθλητής. Είναι ξένο συναίσθημα για εμένα. Ήθελα η εθνική Γαλλίας να προκρίνεται και την ίδια στιγμή να χάνει. Είναι εγωιστικό, αλλά έτσι είναι. Ίσως κάποιοι να ρωτήσουν γιατί, αλλά αυτό ένιωθα εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ο Κοσιελνί.

Συνεχίζοντας, μάλιστα, επέκρινε τον ομοσπονδιακό τεχνικό της ομάδας για την αδιάφορη στάση του απέναντι στον τραυματισμό του, τονίζοντας: «Νομίζω πως έδωσα ό,τι μπορούσα για τη Γαλλία. Είμαι 33 ετών, ήμουν σε δύο Euro κι ένα Μουντιάλ. Τελείωσε για μένα η εθνική Γαλλίας. Πάντα θα την υποστηρίζω γιατί είναι η χώρα μου, αλλά δεν θα φορέσω ξανά τη φανέλα της.
Ο Ντεσάν με πήρε τηλέφωνο μια φορά. Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στα γενέθλιά μου, αλλιώς δεν θα το έκανε. Με απογοήτευσαν πολλοί, όχι μόνον ο προπονητής. Όταν είσαι σε καλή κατάσταση έχεις τόσους φίλους. Όταν έχεις τραυματιστεί, μετά από κάποια στιγμή σε ξεχνούν
».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Θεοδώρου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x