Stoiximan Super League

Κούγιας: «Δεν είναι Μουρίνιο ή Γκουαρντιόλα, αλλά είναι κανονικός προπονητής»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Τζάκι Ματάισεν για τον πάγκο της ΑΕΛ, εκθειάζοντας το έργο που έχει επιδείξει τόσο στη χώρα του, όσο και στον Φωστήρα.

Τους λόγους για τους οποίους έδωσε τα... κλειδιά της ΑΕΛ στον πολύπειρο Τζάκι Ματάισεν γνωστοποίησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί» εκθείασε το έργο που έχει δείξει μέχρι τώρα στην καριέρα του ο Βέλγος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο «δημιούργημά» του στον Φωστήρα, τόσο με τους παίκτες που έβγαλε, όσο και την πορεία που έκανε υπό την καθοδήγησή του ο «Φονέας των Γιγάντων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κούγια

«Δεν είναι το καλύτερο πράμα μέσα σε 24 μήνες να αλλάζεις 4 προπονητές. Ούτε προσωπικά μου αρέσει, αλλά ούτε αυτό δείχνει πως ένα μεγάλο κλαμπ όπως η ΑΕΛ, λειτουργεί σωστά. Είχα και έχω την άποψη πως η παραμονή ενός προπονητή για μεγάλη χρονική περίοδο αυτό δείχνει και ένα κλαμπ είναι μεγάλο. Δεν θα αναλύσω τώρα τους λόγους για την λύση τη συνεργασία μας με τον κ. Πάους, ο οποίος πέρυσι μας βοήθησε πολύ μαζί με τον κ. Φυντάνη να σώσουμε τη κατηγορία στο φινάλε, αλλά τόσο οι κακές εμφανίσεις μας στα παιχνίδι που δώσαμε έως τώρα με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν στα αποδυτήρια μεταξύ του προπονητή και ποδοσφαιριστών μας ανάγκασαν να κάνουμε.

Σας παρουσιάζω έναν κανονικό προπονητή. Δεν είναι ένας ταλαντούχος που ξεκινά τώρα τη καριέρα του. Δεν είναι ο Μουρίνιο, ούτε ο Γκουαρντίολα, αλλά στη χώρα του έχει επιλεγεί να προπονήσει ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες, όπως είναι η Μπριζ, στην οποία έμεινε τρεις περιόδους κερδίζοντας τίτλους και ευρωπαϊκή δόξα, όπως είναι η Λόκερεν και η Σεντ Τρούιντεν.

Αυτή η συνεχόμενη παρουσία του, δεν έχει μείνει ούτε μισή σεζόν χωρίς ομάδας στη χώρα του, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό γεγονός, ότι μαζί με τον παλιό άσο του ποδοσφαίρου τον Βαγκεγιέχο, ήρθαν σε μια ομάδα στην Ελλάδα, τον Φωστήρα, που όταν ήρθαν δεν είχε ούτε έναν ποδοσφαιριστή, κατάφερε μέσα σε δέκα μήνες και μετά από 48 παιχνίδια να διακριθεί αμέσως, να παίξει στα πλέι-οφ της Β΄Εθνικής έχοντας μέσο όρο ηλικίας 19,5 έτη και μέσα απ΄ αυτό το ρόστερ να βγουν οι Γιαννιώτης, Μοσχονάς, Γαρουφαλλιάς, Γκίνο, Τασουλής, Κάργας, Ντουρμισάι, Σεχολάρι, Σμυρλής, Λύρας κ.α. Αυτή η δουλειά που έκανε στον Φωστήρα με έπεισε να συνεργαστούμε μαζί του. Είχαμε πολλές προτάσεις προπονητών, αλλά καταλήξαμε στον κ. Ματάισεν»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x