Πορτογαλία

Κράτησε τη διαφορά η Μπενφίκα, μοιραίος ο «Μητρογκόλ»

Μια ισοπαλία που βολεύει την Μπενφίκα έβγαλε το μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Superliga, με τους «αετούς» να παραχωρούν 1-1 στην Πόρτο και να παραμένουν στο +1 στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπενφίκα και Πόρτο ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Ντα Λουζ» στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 27ης αγωνιστικής της Superliga, με τους «αετούς» να διατηρούν το +1 στην κορυφή από τους δεύτερους «δράκους». Έτσι, διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στις επτά αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν και τις δύο ομάδες να περιμένουν η μία «γκέλα» της άλλης για να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο προβάδισμα.

Ετσι, η Μπενφίκα διατηρήθηκε για όγδοη αγωνιστική αήττητη, ενώ η Πόρτο για 24η (!) αγωνιστική.

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν μοιραίος για τους Λουζιτανούς, χάνοντας δύο μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο και πέφτοντας πάνω και στον καταπληκτικό Κασίγιας. Πάντως, οι πρωτευουσιάνοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Ζόνας και με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Μάξι Περέιρα ισοφάρισε με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή σε φάση διαρκείας στα καρέ του Εντερσον στο 49’ και εκεί ξεκίνησε ο «καταιγισμός» των επιθέσεων της Μπενφίκα, αλλά μία ο «Μητρογκόλ», μία ο Ικερ Κασίγιας και μία οι επιπολαιότητες των γηπεδούχων δεν τους άφησαν να σκοράρουν και να αποκτήσουν ένα +4 στο βαθμολογικό πίνακα.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκαν και ο "Μητρογκόλ" και ο Ανδρέας Σάμαρης.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Νέλσον Σεμέδο, Λουϊζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Σάμαρης, Σάλβιο (69’ Σάμαρης), Πίτσι, Ράφα Σίλβα (87’ Καρίγιο), Ζόνας, Μήτρογλου

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέγες, Ντανίλο Περέιρα, Κορόνα (66’ Ζότα), Αντρέ, Ολιβερ, Μπραχίμι (87’ Οτάβιο), Σοάρες (72’ Αντρέ Σίλβα)


«Πέρασε» από το Οπόρτο η Ρίο Αβε, νικώντας με 1-0 την Μποαβίστα και εξακολουθεί να ελπίζει για την έξοδο στο Europa League και αφήνοντας την πρωταθλήτρια του 2001 στη μέση της βαθμολογίας.

«Ανάσα» για την Εστορίλ, η οποία νίκησε 2-0 στην έδρα της ουραγού Τοντέλα και ξέφυγε με +8 από την προτελευταία θέση.



Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 31/3
Τσάβες- Πάσος Φερέιρα 1-0
(41' αυτ. Ζεζέ)

Νασιονάλ - Γκιμαράες 1-2
(91' Ζίζο / 25' Ραφαέλ Μιράντα, 85' Τεσέιρα)

Σάββατο 1/4
Τοντέλα - Εστορίλ 0-2
(17' πέν. και 92' πέν. Κλέμπερ)

Μποαβίστα - Ρίο Άβε 0-1
(76' Ανταμά Τραορέ)

Μπενφίκα - Πόρτο 1-1
(7' πεν. Ζόνας / 49' Μάξι Περέιρα)

Κυριακή 2/4
Σετούμπαλ - Μορεϊρένσε (18:00)

Μπελενένσες - Φεϊρένσε

Αρούκα - Σπόρτινγκ (20:00)

Μπράγκα - Μαρίτιμο (22:15)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x