Stoiximan Super League

Ξεφυσάει η Ξάνθη!

Ο δυνατός αέρας έκανε ροντέο το ματς στα Πηγάδια. Η Ξάνθη έμοιαζε ότι θα καθαρίσει εύκολα, αφού προηγήθηκε με τρία γκολ, όμως ο Πλατανιάς έβαλε φωτιά στο φινάλε αλλά δεν απέφυγε την ήττα (3-2).

Συνεχίζει να ανεβαίνει η Ξάνθη, που δεν την πάτησε απέναντι στον Πλατανιά και επικράτησε 3-2 στο ματς που άνοιξε την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο πολύ δυνατός αέρας στα Πηγάδια έκανε πολύ δύσκολο το έργο και των δύο ομάδων. Οι Ακρίτες άνοιξαν το σκορ, με το πρώτο πέναλτι που πήραν στο φετινό πρωτάθλημα, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Γέντρισεκ μόλις στο 6’. Το 2-0 έκανε ο Μπαξεβανίδης στο 28΄ και ο Σλοβάκος φορ με το δεύτερο τέρμα του στο 78’ έμοιαζε πως θα χάριζε ένα εύκολο τρίποντο στην ομάδα του Ράσταβατς.

Τελικά, οι Χανιώτες το έκαναν θρίλερ στο φινάλε αφού μείωσαν με πέναλτι του Ενσικουλού (80’) και γκολ του Πετρόπουλου (88’) σε 3-2. Στα τελευταία λεπτά πίεσαν ωστόσο δεν πρόλαβαν να κάνουν την έκπληξη και γνώρισαν την 12η σερί ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς:



Ματς ροντέο από τα πρώτα λεπτά στα Πηγάδια. Ο Δημούτσος μόλις στο 4’ δεν πρόλαβε να τελειώσει μια φάση από πλεονεκτική θέση και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 1-0 για την Ξάνθη, με πέναλτι το οποίο έκανε ο Ντικαμονά στον Κίκε και εκτέλεσε εύστοχα ο Γέντρισεκ (6’). Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει. Έχοντας σύμμαχο και τον δυνατό αέρα, οι παίκτες του Ρόκα έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή ωστόσο τους έλειψαν οι ευκαιρίες.

inner

Οι Ακρίτες έψαχναν τις αντεπιθέσεις την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν σε οργανωμένες επιθέσεις και είχαν και την κατοχή. Στο 26ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς με μεγάλη απόκρουση κράτησε το «μηδέν» σε σουτ του Μάλσα και στο 28’ οι παίκτες του Ράσταβατς έπιασαν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και ο Μπαξεβανίδης έκανε το 2-0. Στο… καπάκι ο Πλατανιάς πήγε να μπει και πάλι στο ματς, όμως ο γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν σε ετοιμότητα και στο σουτ του Δημούτσου. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται άνετα 2-0.

Παρότι ότι παιχνίδι έμοιαζε «τελειωμένο» οι παίκτες του Πλατανιά δεν τα παράτησαν. Μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησαν να βρουν ένα γκολ, ώστε να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η Ξάνθη μπορεί να ήταν σε θέση άμυνας, όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αφού οι παίκτες του Ράσταβατς λειτούργησαν καλά στα μετόπισθεν, έκλεισαν άψογα τους χώρους και δεν επέτρεψαν στους Χανιώτες να βγάλουν κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια.

inner

Το ματς έδειχνε να καθαρίζει οριστικά στο 78’, όταν ο Ζίβκοβιτς έβγαλε με βοήθεια του δυνατού αέρα ασίστ με βολέ στον Γέντρισεκ ο οποίος έκανε το 3-0. Ο Πλατανιάς μείωσε στο 80’ με πέναλτι του Ενσικουλού το οποίο κέρδισε ο ίδιος ύστερα από παράβαση του Φλίσκα και στο 88’ ο Πετρόπουλος μετέτρεψε σε ασίστ την έξυπνη μπαλιά του Κοροβέση και έκανε το ματς ροντέο (3-2). Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη αγχώθηκε, όμως οι Χανιώτες δεν πρόλαβαν να κάνουν το… θαύμα και τελικά έφυγαν με άδεια χέρια και από τα Πηγάδια.






Οι συνθέσεις:



Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (61’ Φασίδης), Τριάδης, Λουσέρο (46’ Καμαρά), Μεχία, Κίκε (82’ Σιλά), Φλίσκας, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κασάδο

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Σβάρνας, Κάστρο, Μελιόπουλος

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κλάγιτς, Σκαρντοβέλι, Ντουάλα (69’ Γκρζέλακ), Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Δημούτσος, Ουές (69’ Παπανικολάου), Μάλσα, Ντικαμονά, Ενσικουλού

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Στόιτσεφ, Πατράλης, Πριντέτα, Αγγελόπουλος

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Πηγάδια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x