Stoiximan Super League

Ξέρανε τον Πανιώνιο ο ΠΑΣ!

Άφησε στον... τόπο τον Πανιώνιο και «απέδρασε» από τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΣ Γιάννινα! Με γκολ στην εκπνοή, οι Ηπειρώτες επικράτησαν 1-0 και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί που έτρεχαν το τελευταίο καιρό!

ΠΑΣ Γιάννινα… at the buzzer και «τάβλα» ο Πανιώνιος!

Χάρη σε κεφαλιά του Τζημόπουλου στο 91’ (μετά από εκτέλεση κόρνερ), η ομάδα του Γιάννη Πετράκη… σόκαρε τους κυανέρυθρους, επικρατώντας με σκορ 1-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη.

Μέτριο ποιοτικά το ματς στην Πλατεία, με τους παίκτες του Γρηγορίου να ψάχνουν περισσότερο τη νίκη, να έχουν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά στο τέλος να την «πατάνε» από τον «Άγιαξ της Ηπείρου», ο οποίος κατέβηκε στο γήπεδο με σαφή πρόθεση να κρατήσει πίσω το μηδέν και να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο αντίπαλοι στο πρώτο μέρος. Στο 34' ο Λάμπρου για τους γηπεδούχους (με... περίεργη σέντρα-σουτ), στο 43' ο Γιάκος με ωραίο σουτ.

Πρώτο τρίποντο για τον ΠΑΣ ύστερα από εννιά παιχνίδια, που ανέβηκε στους 22 βαθμούς και πήρε μεγάλη απόσταση από τα χαμηλά στρώματα, την ώρα που ο Πανιώνιος έμεινε στους 27 κι έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί σε θέση ισχύος όσον αφορά την είσοδό του στην πεντάδα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.



Το ματς



Από νωρίς φάνηκε η διάθεση των δύο ομάδων. Να αναλάβει πρωτοβουλίες και να φτιάξει παιχνίδι ο Πανιώνιος, να αμυνθεί και να ψάξει κάτι καλό στην αντεπίθεση ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο δεύτερος ήταν που έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 7’. Ο Κόντε βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, ξεπέρασε με ωραία ντρίμπλα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση, έφυγε ψηλά άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο… χειροτέρευε η εικόνα, με τους Νεοσμυρνιώτες να έχουν κατοχή, να θέλουν, αλλά να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους απέναντι στον πολύ καλά οχυρωμένο Αίαντα. Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27’ και με… καραμπόλα! Τότε που η μπάλα στρώθηκε στον Σιώπη, αυτός σούταρε, βρήκε σε σώμα αμυνόμενου και τελικώς κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη.

inner

Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την υπεροχή, αλλά χωρίς να μπορεί να φτιάξει «στρωτές» ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του ΠΑΣ. Ακόμα και το δοκάρι που είχε η ομάδα του Γρηγορίου στο 34’ ήρθε με… περίεργο τρόπο. Ο δραστήριος Λάμπρου κινήθηκε από τα αριστερά, έπιασε κάτι σαν σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού των Ηπειρωτών. Οι φιλοξενούμενοι… σπάνια ξεμύτιζαν από την περιοχή τους, αλλά όταν το έκαναν στο 43’, έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, «ισοφαρίζοντας» τα δοκάρια. Οι παίκτες του Πετράκη ξεδιπλώθηκαν ωραία, λοιπόν, ο Κόντε έδωσε στον Μπερτρά, αυτός έστρωσε με το τακουνάκι στον Γιάκο, αλλά το σουτ του Έλληνα άσου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κότνικ, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0. Κάπως έτσι έφυγε και το πρώτο μέρος, με ελάχιστες φάσεις για τους δύο «μονομάχους», αλλά όσες έγιναν, τουλάχιστον, ήταν φάσεις για γκολ (κι ας μην μπήκε)!

Η εικόνα του ματς στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης» ήταν ίδια και… πιο έντονη. Ο Πανιώνιος έπαιζε σχεδόν στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ, ο οποίος είχε κλειστεί για τα καλά πίσω… Ο Γρηγορίου, δε, έβαλε στο ματς τον Μπραχίμι για να δώσει… ζωηράδα στην ομάδα του. Ο Λάμπρου θέλησε να γίνει ήρωας για τους Νεοσμυρνιώτες, δοκίμαζε συχνά-πυκνά τα πόδια του, αλλά είτε δεν έβρισκε στόχο, είτε ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα και κρατούσε το 0-0 για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που είχε… παρατήσει εντελώς το επιθετικό κομμάτι κι απλώς αμυνόταν (όχι με μεγάλη δυσκολία) για να πάρει έστω το βαθμό. Το παιχνίδι… χάλασε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια αφού από το 60’ ως το 75’ δεν είχαμε καμία ουσιαστικά… συγκίνηση, με τις δύο ομάδες να παραμένουν ισόπαλες και να μην φαίνεται πώς θα μπορούσε να αλλάξει αυτό..

inner

Ο κόουτς του Πανιωνίου έριξε όλα τα χαρτιά του στο χορτάρι, με τους Γεσίλ και Σπιριντόνοβιτς να μπαίνουν για να δώσουν το.. κάτι παραπάνω και μάλιστα ο πρώτος ήταν που απείλησε μετά από ώρα τον Βελλίδη, αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΣ έβγαλε με δυσκολία το ωραίο συρτό σουτ του φορ των γηπεδούχων από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Όσο πηγαίναμε προς την εκπνοή, οι παίκτες του Πανιωνίου έβγαλαν αρκετά νεύρα και ουσιαστικά δεν μπορούσαν να παίξουν… στρωτό ποδόσφαιρο, διεκδικώντας ένα «χρυσό» γκολ. Κι ενώ δεν υπήρχε… φως στο τούνελ κι ενώ δεν υπήρχαν φάσεις, ξαφνικά ο ΠΑΣ έριξε… βόμβα στη Νέα Σμύρνη! Κέρδισε το κόρνερ στις καθυστερήσεις, ο Μπέριος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζημόπουλος τη δεύτερη και γράφοντας το 0-1, άφησε στον... τόπο τον Πανιώνιο και χάρισε ένα ανέλπιστο τρίποντο στην ομάδα του, η οποία μπορεί να μην κυνήγησε μεθοδικά το τρίποντο, αλλά... το έκλεψε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (74’ Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου, Σαββίδης (46’ Μπραχίμι), Ντουρμισάι (63’ Γεσίλ)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Γιάκος (73’ Χαλκιαδάκης), Αποστολόπουλος, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπερτρά (59’ Μανθάτης), Βιδάλ (87’ Σκόνδρας), Κόντε, Γαρουφαλιάς

Διαιτητής: Σέζος
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x