Super League 2

Κώτσιος στον ΣΠΟΡ FM: «Τελείωσα την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπώ»

Για το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με τον ΟΦΗ, το τέλος που έβαλε στην καριέρα του και τους στόχους από δω και πέρα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Κώτσιος. «Δύσκολο να βλέπεις ματς απ’ έξω», τόνισε.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή των Αλέξη Σπυρόπουλου και Μάνου Σπανόπουλου στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τις ομάδες που κατέκτησε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα: «Ανέβηκαν οι πιο σταθεροί και, λογικά, οι καλύτερες ομάδες. Έτσι είναι το δίκαιο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ανέβηκαν οι χειρότεροι. Αυτοί που έπαιξαν και πήραν τους τρεις βαθμούς, ανέβηκαν δίκαια».

Για το τι έλειψε από τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά αυτοί που τον περιβάλλουν ήταν νεοφώτιστοι στην κατηγορία. Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί σε μια ομάδα που έκανε ριστάρτ από τη Γ Εθνική είναι η πολύ καλύτερη οργάνωση εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ελπίζω το πάθημα να γίνει μάθημα και να οργανωθεί καλύτερα γιατί δεν του λείπει ούτε το όνομα, ούτε η φανέλα».

Για το ότι συνεχίζει ο Κιάσσος, ενώ αυτός αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του: «Κι εγώ άμα ήθελα θα μπορούσα να συνεχίσω. Το σωστό και το δίκαιο είναι, αφού επέστρεψα στον ΟΦΗ, να σταματήσω εκεί. Επέστρεψα στην ομάδα που αγαπώ και δεν θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου αλλοί. Έκλεισε ένας κύκλος και ήρθε η ώρα για να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο».

Για το πώς νιώθει με αυτή του την απόφαση: «Τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Όταν αρχίσει η προετοιμασία ή όταν αρχίσει το πρωτάθλημα θα αρχίσουν τα δύσκολα. Αν είμαι σε άλλο πόστο ίσως το περάσω λίγο καλύτερα. Όταν, όμως, βλέπεις απ’ έξω το παιχνίδι είναι δύσκολο».

Για την τελευταία του μέρα ως ποδοσφαιριστής: «Ολόκληρη η βδομάδα ήταν δύσκολη για μένα. Δεν υπήρχε χαρά, αλλά μελαγχολία. Όσο πλησίαζαν οι μέρες του ματς είχα περισσότερο άγχος για το πριν και το μετά του ματς. Πριν το ματς συγκινήθηκα πάρα πολύ, ήταν πολύ δύσκολα αυτά τα λεπτά. Στο παιχνίδι ξέφυγε το μυαλό. Τα δύσκολα θα έρθουν μετά».

Για το τι τον κράτησε τόσα χρόνια στα γήπεδα: «Όπως λέω και σε νεώτερα παιδιά, το ποδόσφαιρο εμείς το ζήσαμε διαφορετικά. Ήμασταν πιο επαγγελματίες, ήμασταν νικητές ακόμα και στην προπόνηση. Η νέα γενιά το βλέπει πιο λάιτ. Αυτό που με κράτησε είναι η πολλή προπόνηση, αυτό έβλεπα από τους παλαιότερους. Είχα συμπαίκτες και αντιπάλους πολύ μεγάλους. Δεν μπορούσες να τους ανταγωνιστείς διαφορετικά. Υπάρχει αγάπη και γενικότερα η πειθαρχία που είχα στη ζωή μου. Όταν μεγαλώνεις είναι σημαντικό το κορμί σου να αντέχει. Είχα τις δυνάμεις και τη θέληση που με κράτησαν».

Για το ποια θεωρεί τα Highlight της καριέρας του: «Σίγουρα το ξεκίνημά μου στον ΟΦΗ, το νταμπλ με τον ΠΑΟ, η πρόκριση με την ΑΕΛ εναντίον της Μπλκμπερν… Ακόμα και η άνοδος της Καλλονής για πρώτη φορά, με δικό μου γκολ. Είναι πάρα πολλά. Είχα μια σημαντική καριέρα, γνώρισα επιτυχίες και στενοχώριες αρκετές. Αυτό που μένει είναι η ευχαρίστηση. Ίσως θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα, αλλά και χειρότερα πράγματα».

Για την οικογένεια του: «Δύσκολο πράγμα. Μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω στη γυναίκα και τα παιδιά μου. Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί ήμασταν χωριστά. Η στήριξή τους ήταν σημαντική. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαν πάει έτσι τα πράγματα. Ευχαριστώ τα παιδιά μου, τους έλειψα, όμως ευτυχώς αντέξαμε τις δυσκολίες. Έχουμε βάλει σκοπό να ενωθεί η οικογένεια και μετά όλα τα άλλα».

Για τους στόχους του από δω και πέρα: «Οι στόχοι μου είναι δύο. Σου αρέσει η δουλειά του τεχνικού διευθυντή, η δημιουργία ενός καλού συνόλου, η οργάνωση. Στο μυαλό μου υπάρχει και η προπονητική, που είναι πολύ δύσκολη απαιτητική δουλειά. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν ξέρω τι θα προκύψει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x