Stoiximan Super League

Λεβαδειακός, ο τέταρτος!

Ο Λεβαδειακός έκανε το καθήκον του, νικώντας 2-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά δεν τον ευνόησαν τα άλλα αποτελέσματα και υποβιβάστηκε στην τετραπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό, Βέροια και Πανιώνιο.

Ήξερε από πριν ότι το έργο του ήταν δύσκολο. Κι αυτό γιατί ήταν η μοναδική από τις πέντε ομάδες που έδιναν μάχη για τη σωτηρία, που δεν όριζε τη μοίρα της. Έπρεπε να νικήσει, αλλά χρειαζόταν και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να «σώσει την παρτίδα».

Ο Λεβαδειακός έκανε το καθήκον του στην αυλαία της κανονικής περιόδου της Super League, νικώντας 2-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά αυτή η νίκη δεν ήταν αρκετή. Τα άλλα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής δεν τον ευνόησαν και αποχαιρετάει την μεγάλη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια.

Η ομάδα της Βοιωτίας μειονεκτούσε στην τετραπλή ισοβαθμία στους 43 βαθμούς με Πανθρακικό, Βέροια, Πανιώνιο και υποβιβάστηκε, μαζί με Εργοτέλη, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Για την ιστορία, τα γκολ της νίκης σημείωσαν ο Μιλοσάβλιεφ στο 66’ και ο Μάντζιος στο 68’.

To ματς

Ο Λεβαδειακός «καιγόταν» για τη νίκη και ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά, χάνοντας τρεις ευκαιρίες με Μάντζιο (4’), Μιλιάζες (8’) και Πουλίδο (11’). Ωστόσο, αυτός που είχε την πιο κλασσική ήταν ο Εργοτέλης με τον Τζίλας, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σηφάκη στο 12’. Ανοιχτό παιχνίδι στο Ηράκλειο, με την ομάδα της Βοιωτίας να είναι πιο επιθετική και τους Κρητικούς να προσπαθούν να «χτυπήσουν» κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Στο 29’ ήταν η σειρά του Πελέ και στο 31’ του Τριποτσέρη να «απειλήσουν», αλλά το γκολ δεν ερχόταν και ο «κλοιός έσφιγγε» όλο και περισσότερο για τους φιλοξενούμενους, αφού κανένα από τα άλλα αποτελέσματα δεν τους ευνοούσε. Ένα σουτ του Χαλκιαδάκη στο 39’ για τον Εργοτέλη και μια κεφαλιά του Μάντζιου στο 43’ ήταν οι πιο αξιοσημείωτες στιγμές μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν «πλασματικό», αφού υπήρξαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για κάποιο γκολ.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο… χαμηλές ταχύτητες. Ο Εργοτέλης δεν «καιγόταν» και πολύ, ενώ ο Λεβαδειακός που ήθελε, δεν μπορούσε. Το άγχος είχε κάνει την… εμφάνισή του και οι προσπάθειες για γκολ έμεναν ημιτελείς. Τελικά, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε και μάλιστα εις διπλούν, μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 66’ ο Μιλοσάβλιεφ άνοιξε το σκορ, μετά από ασίστ του Μάντζιου και στο 68’ ο Έλληνας επιθετικός από δημιουργός έγινε σκόρερ, κάνοντας το 0-2.

inner

Ο Λεβαδειακός έφτασε στο ζητούμενο και αυτό που περίμενε ήταν να ακούσει κάτι ευχάριστο από κάποιο άλλο γήπεδο. Και όπως εξελίσσονταν τα άλλα παιχνίδια, αυτό που ήθελε ήταν να νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι το τέλος, οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία για να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και το 0-2, ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Βοιωτίας έκανε το καθήκον της, αλλά δεν την ευνόησαν τα άλλα αποτελέσματα. Στην τετραπλή ισοβαθμία που προέκυψε με Πανθρακικό, Βέροια και Πανιώνιο, βρισκόταν στη χειρότερη θέση και έτσι είναι η τέταρτη ομάδα μετά τους Εργοτέλη, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου που αποχαιρετάει την κατηγορία.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Εργοτέλης (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71’ Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μπόε Καν (60’ Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82’ Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.

Στον πάγκο έμειναν: Δερμιτζάκης, Κοζωρώνης, Γιοβάνοβιτς, Χαντί.

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Μπουσταμάντε (69’ Βούκσεβιτς), Μιλιάζες, Πελέ, Πουλίδο (85’ Γκόμεζ), Τόμας, Γιακουμάκης (46’ Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος, Ζίτο.

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Κατίδης, Μάγκας, Παππάς.

Κίτρινες κάρτες: Πίτσος, Καλέ / Μιλιάζες, Ζίτο
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δ. Τάτσης (Ηπείρου), Ι. Τουμπακάρης (Αθηνών)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Control room




Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x