Euro 2016

Λίνεκερ : «Αξίζει ένα μεγάλο τρόπαιο με την Πορτογαλία ο Ρονάλντο»

Εν όψει του σημερινού τελικού ανάμεσα σε Γαλλία και Πορτογαλία, ο πρώην ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ έκανε το δικό του σχόλιο σχετικά με το μεγάλο παιχνίδι αλλά και τους πιθανούς πρωταγωνιστές του.

Συγκεκριμένα, για τον σταρ των Πορτογάλων Κριστιάνο Ρονάλντο, δήλωσε : «Δεν ήμουν ποτέ ένας εξ’ αυτών που έλεγε ότι ο Ρονάλντο και ο Μέσι πρέπει να κατακτήσουν ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά, για να αποδείξουν την αξία τους. Αυτό χρειάζεται και τύχη αλλά και εξαρτάται από το ποιους συμπαίκτες έχεις. Όμως, με βάση την καριέρα που έχει κάνει, αξίζει ένα μεγάλο τρόπαιο με την χώρα του. Δεν είναι τόσο ορμητικός αγωνιστικά όσο θα μπορούσε, αλλά και πάλι παραμένει ένας τεράστιος αθλητής. Οι τεχνικές του δεξιότητες και η διεισδυτικότητα του τον καθιστούν πολύ, πολύ ξεχωριστό».

Πρόσθεσε επίσης : «Θα είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις τον Ρονάλντο και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το πετύχει αυτό η Γαλλία. Θα μπορούσαν να «ρίξουν» πάνω του τον Καντέ αλλά ίσως αυτό να αποδιοργανώσει το δικό τους σύστημα. Η Πορτογαλία δεν είναι ομάδα που νικιέται εύκολα και τακτικά είναι πολύ δυνατή. Είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα σε μια καλή ομάδα μέσα στο σπίτι της. Οι Πορτογάλοι δεν έχουν και την πιο όμορφη στο μάτι ομάδα, αλλά όταν έχεις τον Ρονάλντο, μπορείς τουλάχιστον να ελπίζεις

Ο Λίνεκερ μίλησε επίσης για τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει από τη μεριά της Γαλλίας, τον Αντουάν Γκριζμάν : «Είναι αναμφισβήτητα ο παίκτης του τουρνουά, εκτός και αν πετύχει χατ-τρικ στον τελικό ο Ρονάλντο. Έχει ωραία τελειώματα, οι κινήσεις του είναι υπέροχες, όπως και οι επαφές του με τη μπάλα. O Γκριζμάν είναι εμφανώς πολύ δυνατός από άποψη ιδιοσυγκρασίας και σε τέτοιο επίπεδο δεν γίνεται να είσαι εύθραυστος. Άφησε την οικογένεια του στα 13 του για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο στη Ρεάλ Σοσιεδάδ επειδή δεν έβρισκε σύλλογο στη Γαλλία».

Επιμέλεια: Xρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x