Stoiximan Super League

«Μαγκιά» της Λαμίας στη Λάρισα και πρώτη φετινή νίκη!

Παρθενικό τρίποντο στη φετινή Σούπερ Λίγκα για τη Λαμία, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 στη Λάρισα για να φτάσει σε σπουδαίο διπλό (1-2).

«Μάγκικη» νίκη -πρώτη φετινή- της Λαμίας, η οποία απέδρασε με τους 3 βαθμούς από την έδρα της ΑΕΛ (1-2), σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε να χάνει στο 30’, αλλά το ανέτρεψε με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος.

Στο 48’ ισοφάρισε με κεφαλιά ο Μπαράλες, ενώ στο 65’ ο Επστάιν εκτέλεσε μέσα από την περιοχή τον Κρίστινσον για το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 76’, ωστόσο άντεξαν και σφράγισαν την πρώτη ανατροπή της ιστορίας τους στη Σούπερ Λίγκα!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά το παιχνίδι και «κινήθηκαν» επιφυλακτικά στα πρώτα λεπτά περιμένοντας η μία την άλλη. Στο 13’, η ΑΕΛ προέβη σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ακόστα να αντικαθιστά τον Σαχίτι, κάτι που φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του Φέστα, η οποία ανέβασε στροφές μετά το πρώτο τέταρτο.

Στο 22’ ο Πίτι εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως ο Σαράνοβ έδιωξε στη γωνία του. Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο το δυνατό σουτ του βρήκε σε σώματα αντιπάλων.

Οι προσπάθειες και η υπεροχή των «βυσσινί» καρποφόρησαν στο 30’, με τον Ντέλετιτς να περνάει 3 αντιπάλους με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και να σουτάρει έξω από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στη γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων και να χαρίσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

inner

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Χάβου ήταν αρκετά νευρική και δεν είχε τον τρόπο να φτάσει σε θέση βολής. Η σημαντικότερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 40’, με τον Βασιλαντωνόπουλο να αστοχεί μέσα από την περιοχή κι ενώ ήταν αμαρκάριστος.

Εντούτοις, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ ζωηροί και ισοφάρισαν στο 48’, με τον Μπαράλες να παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν και να «εκτελεί» τον Κρίστινσον για το 1-1.

inner

Οχτώ λεπτά αργότερα η ομάδα της Φθιώτιδας είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, με τον Επστάιν να βγαίνει τετ-α-τετ, αλλά να πλασάρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Βασιλαντωνόπουλος απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως δεν έβαλε ιδιαίτερη δύναμη στην προσπάθειά του.

Οι δύο προαναφερθέντες παίκτες, που σπατάλησαν τις ευκαιρίες της Λαμίας, ήταν εκείνοι που συνεργάστηκαν για το δεύτερο γκολ της ομάδας τους, το οποίο ήρθε στο 65’, με τον Βασιλαντωνόπουλο να σεντράρει από τα δεξιά και να βρίσκει τον Γερμανό εξτρέμ, ο οποίος σούταρε υποδειγματικά για να «τινάξει» τα αντίπαλα δίχτυα και να ολοκληρώσει την ανατροπή.

inner

Στο 75’ ο Βάντερσον αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του Χάβου με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά. Αυτή η εξέλιξη αφύπνισε τους γηπεδούχους, που ανέβασαν την πίεσή τους με στόχο το 2-2.

Παρ’ όλα αυτά, οι «βυσσινί» δεν βρήκαν τον τρόπο για να συνδεθούν με την αντίπαλη εστία έχοντας ως σημαντικότερη ευκαιρία τους ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Πίτι στο 91’, το οποίο έδιωξε ο Σαράνοβ, με τον Μόρα να παίρνει το «ριμπάουντ», αλλά να αστοχεί εξ επαφής.

Έτσι λοιπόν, η Λαμία κράτησε το υπέρ της 2-1 και σφράγισε την παρθενική νίκη της στη φετινή Σούπερ Λίγκα, αλλά και την πρώτη ανατροπή της ιστορίας της στη «μεγάλη» κατηγορία. Συγχρόνως παρέμεινε αήττητη για 4η διαδοχική αγωνιστική (1-3-0) και βύθισε ακόμα περισσότερο την ΑΕΛ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον - Κοέφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεβ - Φατιόν, Μπάλλας (75’ Μιλοσάβλιεβιτς) – Ντέλετιτς, Σαχίτι (13’ Ακόστα), Πίτι – Μπαργκάν (70’ Κούνιτς)

Λαμία (Χάβος): Σαράνοβ - Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον - Σκόνδρας, Δημούτσος (68’ Μπερτόλιο), Μπλάζιτς (63’ Οσμάν) – Επστάιν (83’ Ασίγκμπα), Καραμάνος, Μπαράλες

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x