Euro 2016

Μάικλ Όουεν: «Χωρίς φόβο στο Euro»

Ο πρώην Άγγλος επιθετικός, Μάικλ Όουεν, ενθαρρύνει του νυν παίκτες της εθνικής ομάδας, να παίξουν χωρίς φόβο.

Η Εθνική ομάδα της Αγγλίας, ξεκινά τις υποχρεώσεις της για το Euro στις 11/6 κόντρα στην Ρωσία.

Ο Μάικλ Όουεν, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε πέντε μεγάλες διοργανώσεις με την φανέλα της Αγγλίας, υποστηρίζει πως οι παίκτες πρέπει να αγωνιστούν χωρίς φόβο.

«Υπάρχει φόβος στο να ξεχωρίσεις και αυτό μπορεί να σε κάνει εγωιστή. Δεν μπορείς να είσαι δημιουργικός.

Θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα «πέσουν» όλοι πάνω του. Ο Τύπος, τα ΜΜΕ , οποιοσδήποτε. Πρέπει να είσαι ανώτερος από αυτό, να μην ενοχλείσαι και να κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα.

Υπάρχει φόβος, διότι όλοι έχουμε δει κάποιον να χάνει ένα πέναλτι ή να κάνει κάποιο λάθος που κοστίζει στην ομάδα. Τότε όλη η χώρα το κατηγορεί.

Ο φόβος υπάρχει μέσα στην ομάδα, τουλάχιστον υπήρχε όταν έπαιζα εγώ. Δεν ήθελε κανείς να είναι αυτός που θα κάνει το λάθος»
, δήλωσε αρχικά για την Εθνική Αγγλίας.

Εκθειαστικά ήταν τα σχόλια του Όουεν για τον Τζον Στόουνς.

«Αυτό το παιδί μπορεί να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα και είναι μάλλον ο μόνος στην ομάδα που μπορεί να παίξει εκεί. Είναι πραγματικά φανταστικός. Πιστέψτε τον. Στηρίξτε τον», ανέφερε για τον αμυντικό της Έβερτον.

Ο πρώην άσσος της Λίβερπουλ, της Νιούκαστλ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι απλά δεν συνειδητοποιούν ότι πολλά από τα λάθη του, τα έχει υπό έλεγχο. Αυτός θα κάνει λάθει αλλά έτσι είναι καθένας. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τουμπακάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x