Βέλγιο

Μαρτίνεθ: «Να χτίσουμε νοοτροπία νικητή στο Βέλγιο»

Την άποψη του πως η εθνική ομάδα του Βελγίου θα χρειαστεί να διαμορφώσει χαρακτήρα νικητή μέσα από το ταλέντο των παικτών της, τόνισε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Μπορεί να αποτελεί μια εκ των πλέον ποιοτικών ομάδων στην Ευρώπη, από άποψη φουρνιάς παικτών, ακόμα όμως παλεύει για το βήμα παραπάνω. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας του Βελγίου περίμεναν πολλά από την εθνική τους ομάδα στο πρόσφατο Euro, όμως η παρουσία στους «8» και ο αποκλεισμός από την Ουαλία δεν τους ικανοποίησε, φέρνοντας έτσι στη θέση του Μαρκ Βίλμοτς τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

«Το μεγαλύτερο μέρος τη δουλειάς πρόκειται να έρθει σε ένα περιβάλλον όπου θα ‘χτίσουμε’ χαρακτήρα και δεν θα φοβόμαστε για το τι θα λέει ο κόσμος για το Βέλγιο. Το δυσκολότερο πράγμα είναι να κερδίζεις όταν περιμένουν από σένα να κερδίσεις», τόνισε ο Ισπανός στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής των «κόκκινων διαβόλων».

Όσο για τον βασικό φορ του Βελγίου, Ρομέλου Λουκάκου, ο Μαρτίνεθ σχολίασε: «Ο Ρομέλου είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο σημερινό ποδόσφαιρο, πρέπει όμως να θυμόμαστε πως είναι μόλις 23 χρονών. Θέλω να τον βοηθήσω να γίνει ο σπουδαίος παίκτης που προορίζεται να γίνει.»

Στο πρώτο του παιχνίδι στον ομοσπονδιακό πάγκο των Βέλγων, ο 43χρονος κόουτς θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό θα είναι και το «δυνατό» του τεστ, εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που ξεκινάνε τον επόμενο μήνα.

Επιμέλεια: Xρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x