Βέλγιο

Σήκωσε το Κύπελλο για τρίτη φορά και πρώτη μετά από 110 χρόνια η Σεν Ζιλουάζ!

Η Σεν Ζιλουάζ λύγισε 1-0 στον τελικό την Αντβέρπ, κατέκτησε το τρίτο Κύπελλο Βελγίου της ιστορίας της και το πρώτο μετά το 1914!

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τη Σεν Ζιλουάζ! Η ομάδα του Αλεξάντερ Μπλεσίν λύγισε με σκορ 1-0 στον τελικό την Αντβέρπ και κατέκτησε το τρίτο Κύπελλο Βελγίου της ιστορίας της. Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα για τον σύλλογο, αφού πρόκειται για την πρώτη κατάκτηση μετά από 110 χρόνια, αφού το τελευταίο Κύπελλο που σήκωσε ήταν το 1914!





Στον τελικό που έλαβε χώρο στις Βρυξέλλες, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο με λιγοστές φάσεις εκατέρωθεν. Η Αντβέρπ σπατάλησε τη δική της στο 21ο λεπτό με τον Εκέλενκαμπ να βλέπει το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο δοκάρι και η Σεν Ζιλουάζ εκμεταλλεύτηκε τη δική της στο 45’+1’ με τον Μακίντα να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τη Σεν Ζιλουάζ να δίνει χώρο στους αντιπάλους της και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία με τον Νίλσον στο 73’, με την Αντβέρπ να αγγίζει την ισοφάριση επτά λεπτά αργότερα, ξανά, με τον Εκέλενκαμπ. Και στο φινάλε του αγώνα, η ομάδα του Μπλεσίν άγγιξε το δεύτερο τέρμα με Πουέρτας και Αμόουρα. Δεν το βρήκε, αλλά δεν τη… χάλασε κιόλας αφού το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Σεν Ζιλουάζ να κατακτά το Κύπελλο Βελγίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x