Δικαίωμα στην ελπίδα από την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που θα γίνει στη Ρωσία για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Κληρώθηκε στον 8ο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο, σε ένα εκ των γκρουπ το οποίο και συγκροτείται από πέντε ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα είναι αυτή που θα πάρει και την πρόκριση στην τελική φάση ενώ αυτή που θα κατακτήσει δεύτερη οδηγείται στη διαδικασία των μπαράζ, ανάλογα με τη συγκομιδή της.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι στα μπαράζ προκρίνονται οι οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση στους ομίλους τους με τους περισσότερους βαθμούς. Στη συνολική συγκομιδή δεν υπολογίζονται οι βαθμοί που έχουν πάρει οι ομάδες των ομίλων των έξι ομάδων με τις τελευταίες ομάδες.

Όμιλος «φωτιά» ο πρώτος στο οποίο συμμετέχουν Ολλανδία, Γαλλια και Σουηδία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο 7ος στον οποίο Ισπανία και Ιταλία θα δώσουν την μάχη για την πρωτιά.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Νήσοι Φερόε, Λετονία, Ανδόρα

3ος όμιλος: Γερμανία, Τσεχία, Β. Ιρλανδία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο

4ος όμιλος: Ουαλία, Αυστρία, Σερβία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Γεωργία,

5ος όμιλος: Ρουμανία, Δανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Καζακστάν

6ος όμιλος: Αγγλία, Σλοβακία, Σκωτία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μάλτα

7ος όμιλος: Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, FYROM, Λιχτενστάιν

8ος όμιλος: Βέλγιο, Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος

9ος όμιλος: Κροατία, Ισλανδία, Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία

Τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ αρχίζουν στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου 2017. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι πρώτοι και οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα διεκδικήσουν τέσσερα εισιτήρια.