Champions League

Μαθαίνει το τελευταίο εμπόδιο για τα αστέρια η ΑΕΚ

Κληρώνει για την «Ένωση» εν όψει playoffs του Champions League στις 13:00.

Μπορεί οι μεγάλες μάχες με Σέλτικ και Σπαρτάκ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League να είναι μπροστά τους, ωστόσο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα έχουν δικαίωμα στο όνειρο της συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους. Σήμερα το μεσημέρι, στις 13:00, η ΑΕΚ θα μάθει από την κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας ποιο θα είναι το τελευταίο εμπόδιο, στα play offs του Champions League (θα διεξαχθούν 21/22 και 28/29 Αυγούστου), αν καταφέρει να περάσει τους Σκωτσέζους.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα είναι στους ισχυρούς, γιατί θα συμμετάσχει με τον συντελεστή της ισχυρής Σέλτικ. Έτσι, εφόσον αποκλείσει τους Σκωτσέζους, θα αντιμετωπίζει μια εκ των Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) ή ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία), Μάλμε (Σουηδία) ή Βίντι (Ουγγαρία) και Ερυθρού Αστέρας (Σερβία) ή Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία). Κοινώς, αν η ΑΕΚ προκριθεί επί της Σέλτικ ο επόμενος αντίπαλός της θα είναι θεωρητικά ασθενέστερος στην επόμενη φάση. Η «Ένωση» δεν μπορεί να κληρωθεί με τις επίσης ισχυρές Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) ή Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) και Αστάνα (Καζακστάν) ή Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία).

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, αν κατορθώσει μετά τη Βασιλεία να αποκλείσει και τη Σπαρτάκ Μόσχας, τότε θα έχει ένα ακόμη υψηλό εμπόδιο να τον χωρίζει από την παρθενική του συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Αυτός ο αντίπαλος θα προέκυπτε από το νικητή είτε του ζευγαριού Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) είτε του Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία).Όμως δεδομένου ότι η UEFA για πολιτικούς λόγους δεν επιθυμεί πιθανό αντάμωμα ομάδων από Ρωσία και Ουκρανία, δεν θα γίνει καν κλήρωση υπό το φόβο να τεθούν αντιμέτωπες Σπαρτάκ Μόσχας και Ντιναμό Κιέβου. Έτσι, αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα playoffs την Μπενφίκα ή τη Φενέρ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε περίπτωση αποκλεισμού είτε στον τρίτο προκριματικό γύρο είτε στα playoffs θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x