Κύπελλο Ελλάδας

Με μια γκαζιά!

Στο… άψε σβήσε καθάρισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά η Ξάνθη. Οι Ακρίτες με δύο γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά νίκησαν 3-0 τον ΟΦΗ στα Πηγάδια και με προίκα το 1-1 της Κρήτης πήραν το εισιτήριο.

Αμείλικτη ήταν η Ξάνθη απέναντι στον ΟΦΗ. Οι Ακρίτες, παρά το προβάδισμά τους έπειτα από το 1-1 στο «Γεντί Κουλέ», δεν έπαιξαν με την πρόκριση στα Πηγάδια και την καθάρισαν εύκολα με σκορ 3-0.

Το εισιτήριο της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου στα ημιτελικά του Κυπέλλου σφράγισαν οι Σολτάνι και Κλέιτον. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ με έξυπνη κεφαλιά στο 18’, ενώ ο Βραζιλιάνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας στους στο 25ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από παράβαση (σωστή) του Μαραθιανού στην περιοχή. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σολτάνι με ωραίο «σκάψιμο» στο 85ο λεπτό.

Το ματς:



Ιδιαίτερα ορεξάτη μπήκε στο ματς η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Πάντως, ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη την αντίπαλη εστία, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο… δεύτερο κύμα επίθεσης η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Σολτάνι, να νικάει τον Αγριμάκη με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.

inner

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έφτασαν άμεσα και στο δεύτερο τέρμα, που ξεκαθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκρισης. Ο Κλέιτον έστειλε από την «άσπρη βούλα» στο 25ο λεπτό την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από την παράβαση του Μαραθιανού (χέρι στην περιοχή), καθαρίζοντας το παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε και παρά τις διαθέσεις των Ακριτών το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Έχοντας πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, συνεπώς και το… κεφάλι της ήσυχο, η Ξάνθη κατέβασε στροφές στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, ενώ η ομάδα του Αναστόπουλου έδειχνε συμβιβασμένη με το αποτέλεσμα και έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει Σούπερ Λίγκας.

inner

Όσο κυλούσαν τα λεπτά στο παιχνίδι, ο ρυθμός έπεφτε και οι φάσεις έβγαιναν με το σταγονόμετρο. Τελικά, οι Ακρίτες κατάφεραν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα, με τον Σολτάνι να διαμορφώνει με ωραίο «σκάψιμο» στο 85ο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια.







Οι συνθέσεις:



Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (63’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (71΄ Παπαστεργιανός), Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον (86’ Μπαλούκο), Καπετανος

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Δαμιανάκης Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Φαζός, Μακρής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x