Stoiximan Super League

Με σούπερ Μασούρα, μεγάλο διπλό ο Πανιώνιος στα Πηγάδια!

Με ηγέτη και σκόρερ τον Γιώργο Μασούρα, ο Πανιώνιος πέτυχε την 2η εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια.

Με τον Γιώργο Μασούρα, να έχει εκτοξευτεί ψυχολογικά μετά την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και με τον Ουρουγουανό Πίρις, να καλύπτει επάξια το κενό του Κόρμπου, ο Πανιώνιος πήρε μεγάλη νίκη 1-0 στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη. Οι Θρακιώτες δεν μπόρεσαν έτσι να πραγματοποιήσουν το ρεκόρ συγκομιδής για τις 10 πρώτες αγωνιστικές που θα δημιουργούσαν με τρίποντο.

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις του Πανιωνίου με δημιουργία στη φάση του 20’ για τον Τσιλούλη, δοκάρι στο 27’ και το γκολ στο 36΄ μετά την κούρσα του Τσιλούλη που είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο μέρος. Οι Ακρίτες μπήκαν δυνατά στο ματς, είχαν μεγάλη φάση στο 11’ με τον Καντά για ν’ ανοίξει το σκορ, όμως στο υπόλοιπο ματς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει.

Ο Ράσταβατς δεν γιόρτασε με νίκη το 40ο του ματς στον πάγκο της Ξάνθης, που έπαιξε με 10 στα τελευταία 12’ συν τις καθυστερήσεις λόγω αποβολής του Αλμέιδα. Στον μεγάλο απόντα, Παναγιώτη Κόρμπο, αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Μασούρας, που ήταν σαφώς "απογειωμένος" από την κλήση του στην Εθνική και έκανε ένα εξαιρετικό ματς.

Το ματς

Η Ξάνθη με το 4-3-3 μπήκε καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 11ο λεπτό έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Μετά από σφάλμα του Ντομίνγκες, ο Καντά, άλλαξε τον Ντουρίτσκοβιτς, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία.

Μετά το τέταρτο, ο Πανιώνιος που ξεκίνησε με 4-2-3-1, άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του, να πυκνώνει τις γραμμές του και να βγάζει φαρμακερές κόντρα-επιθέσεις. Στο 20’ ο Κότσιτς έδωσε στον Μασούρα που ελίχθηκε ωραία και έβγαλε την παράλληλη σέντρα για να έρθει στο δεύτερο δοκάρι ο Τσιλούλης και να σουτάρει, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει μεγάλη επέμβαση.

Ο Πανιώνιος συνέχισε ν’ ανεβάζει σταδιακά την απόδοση του, με τον Κούρντι να βγάζει σέντρα από τα δεξιά, ο Μασούρας έστειλε με την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Ντουρμισάι σούταρε, για να υποχρεώσει τον Ζίβκοβιτς σε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση.

Ο τραυματισμός του Σιλά, έφερε ανακατατάξεις και αναγκαστική αλλαγή για τον Μίλαν Ράσταβατς που γύρισε σε 4-4-2 την διάταξη του και το Καμαρά να πηγαίνει πλέον αριστερά. Στο 36’ σε μια ακόμα φαρμακερή αντεπίθεση ο Πανιώνιος με τον Τσιλούλη να κάνει την κούρσα και να γυρίζει στον Μασούρα την κατάλληλη στιγμή. Αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε μια προσποίηση και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ, με το γκολ ν’ αφιερώνεται στον Παναγιώτη Κόρμπο.

Οι «κυανέρυθροι» δεν κινδύνεψαν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, παρά μόνο στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκες έκανε «τσαφ», αλλά πρόλαβε ο ίδιος τον Γέντρισεκ, διορθώνοντας το σφάλμα του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ράσταβατς έριξε στο ματς τον Κάστρο, η Ξάνθη προσπάθησε να γίνει απειλητική, αλλά χωρίς να μπορέσει να φτάσει στη μεγάλη ευκαιρία μέχρι τη μία ώρα αγώνα. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν νωρίς τις αλλαγές, αφού έριξαν στο ματς και τον Σαρπόνγκ. Όσο η ώρα περνούσε οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν ούτε προϋπόθεση φάσης μπροστά από τα καρέ του Πανιωνίου.

Στο 76’ και το 78’ ο Αλμέιδα θα σταματήσει αντικανονικά τον Ντουρμισάι, θα δει ισάριθμες κάρτες από τον Γιώργο Κομίνη και έτσι η γηπεδούχος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Ιστορικός διαχειρίστηκε πολύ καλά το ματς στον εναπομείναντα χρόνο, δίχως ν' αφήσει την Ξάνθη ν' απειλήσει, αξιοποίησε και το αριθμητικό πλεονέκτημά του και το 4ο γκολ του Μασούρα στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν αρκετό, για να του δώσει μια μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Σιλά (33’ λ.τρ Αλμέιδα) , Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Κίκε (46’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Ντουρίτσκοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκαραβέλης, Φλίσκας, Μελισσόπουλος, Μελιόπουλος

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Πίρις, Μασούρας, Οικονομίδης (72΄ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης (85’ Καμαρά), Ντουρμισάι

Στον πάγκο έμειναν οι: Μαλέρπ, Σταυρόπουλος, Σίντι Άλι, Σαραμαντάς, Άλμπεργκ

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x