Ιταλία

Με… σπρώξιμο στον τελικό η Γιουβέντους!

Η εξαιρετική Αταλάντα έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο Τορίνο, για να… ξεράνει τη «Γηραιά Κυρία», αλλά το -ανύπαρκτο- πέναλτι του Πιάνιτς έστειλε τους «μπιανκονέρι» στον τελικό του ιταλικού Κυπέλλου, 1-0!

Όταν άρχισαν να τη ζώνουν τα φίδια, «μίλησε» η εμπειρία… και ο ρέφερι!

Η Γιουβέντους είδε την καλύτερη, απόψε, Αταλάντα να «παλεύει» για το… μπαμ στο Τορίνο, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, ώστε να «ισοφαρίσει» την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι (0-1) και να στείλει τον ημιτελικό Κυπέλλου στην παράταση…

Ωστόσο, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που είδε μόνο ο διαιτητής…) του Μίραλεμ Πιάνιτς, στο 75', επικράτησε εκ νέου 1-0 και προκρίθηκε για 4η σερί χρονιά στον τελικό -όπου θα διεκδικήσει την τέταρτη συνεχόμενη κούπα της!

Για, περίπου, 70 λεπτά, πάντως, η ομάδα του Μπέργκαμο έδειχνε ικανή να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, διεκδικώντας, έστω στον έξτρα χρόνο, το «εισιτήριο» για τον πρώτο της τελικό από το 1996!

Το δοκάρι, όμως, από το απίστευτο, μακρινό σουτ του Αλεχάνδρο Γκόμες (65'), που κατέληξε στο δοκάρι του Μπουφόν, αλλά και η εσχάτη των ποινών στο υποτιθέμενο τράβηγμα του Τζιανλούκα Μαντσίνι στον Μπλεζ Ματουιντί, έβαλαν ταφόπλακα στο όνειρο…

Από την άλλη, η «Γηραιά Κυρία», η οποία προβλημάτισε πριν τις «μάχες» της με Λάτσιο και Τότεναμ, είχε και εκείνη δοκάρι, δύο λεπτά μετά από εκείνο των φιλοξενούμενων, με τον Ντόουγκλας Κόστα.

Τελικά, λίγο αργότερα ήρθε το γκολ και η πρόκριση για τον τελικό της 9ης Μαΐου, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, με τους «μπιανκονέρι» να περιμένουν, πλέον, να μάθουν τον αντίπαλό τους στο βραδινό (21:45) Λάτσιο-Μίλαν (0-0 το πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο).



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x