Champions League

Με χατ τρικ του Λούκας στην κορυφή η Άρσεναλ

Με τον Λούκας Πέρεθ να κλέβει την παράσταση, η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βασιλείας(1-4) και σε συνδυασμό με το δώρο της Παρί, κατέκτησε την 1η θέση στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γνώριμο μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, που πέτυχε χα τρικ στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έκανε περίπατο της στην Ελβετία και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την φάση των ομίλων.

Ο Πέρεθ σημείωσε δύο τέρματα στο ξεκίνημα (8΄-16΄), όπου και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε προ κενής εστίας και το έργο του ήταν εύκολο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ανάλογη συνέχεια για τους κανονιέρηδες, με τον Λούκας Πέρεθ να μετατρέπει σε ονειρικό το ντεμπούτο του, καθώς με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί έκανε το 0-3. Βέβαια ο εφιάλτης συνεχίστηκε για τη Βασιλεία καθώς στο 54΄ο Οζίλ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιβόμπι για το 0-4. Το μόνο που κατυάφεραν οι Ελβετοί, ήταν το γκολ της τιμής με τον Ντουμπιά στο 78.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Λούκας Πέρεθ γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ που πετυχαίνει χατ τρικ σε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι η Άρσεναλ σε συνδυασμό με το 2-2 στο Παρίσι ανάμεσα στην Παρί και την Λουντογκόρετς εξασφάλισε την πρωτιά, ενώ οι Βούλγαροι κατέκτησαν τη τρίτη θέση και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.



Βασιλεία: (Ουρς Φίσερ): Βατσλίκ, Τραορέ, Μπαλάντα, Σουχί, Λανγκ, Ντιέ, Ελιουνούσι, Στέφεν, Ντελγάδο, Τζάκα, Γιάνκο

Άρσεναλ: (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Χόλντινγκ, Ράμσεϊ, Τζάκα, Ιβόμπι, Οζίλ, Πέρεθ, Σάντσες

Βαθμολογία (τελική)

1. Άρσεναλ 14 (18-6)
2. Παρί Σ.Ζ. 12 (13-7)
3. Λουντογκόρετς 3 (6-15)
4. Βασιλεία 2 (3-12)

6η αγωνιστική

Βασιλεία-Άρσεναλ 1-4
Παρί Σεν Ζερμέν-Λουντογκόρετς 2-2

Επιμέλεια: Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x