Europa League

Μεγάλο διπλό για Μπράγκα, «άσφαιρα» στην Τουρκία

Τη σημαντικότερη νίκη της για την πρόκριση στους «32» του Europa League έκανε η Μπράγκα, η οποία νίκησε τη Χοφενχάιμ 2-1 στη Γερμανία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου και βρέθηκε στην κορυφή.

Η Μπράγκα νίκησε 2-1 τη Χοφενχάιμ στη Γερμανία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του Europa League και έκανε βήμα πρόκρισης στους «32» της δεύτερη της τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού νίκησε στο δυσκολότερο ματς του γκρουπ.

Δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία ήρθαν ισόπαλες 0-0 οι Μπασάκασεχίρ και Λουντογκόρετς στην Τουρκία.

Χοφενχάιμ-Μπράγκα 1-2
Οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, όμως οι Γερμανοί ισορρόπησαν και άρχισαν να πιέζουν σταδιακά την εστία του Ματέους, ειδικότερα με τον Ντερμιμπάι. Οι Βάγκνερ και Γκρίλις άρχισαν να πιέζουν την Μπράγκα και στο 25’ ο Καντεράμπεκ έκανε τη σέντρα και ο Βάγκνερ με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό «μούδιασε» τους Πορτογάλους που δέχτηκαν πίεση, αλλά συνήλθαν και έχασαν και αυτοί κάποιες ευκαιρίες. Έτσι, στο 45’ βγήκαν και σε αντεπίθεση και ο Εσγκάιο με ωραία σέντρα βρήκε τον Ζοάο Κάρλος, που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 στη λήξη του ημιχρόνου.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και, αφού έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία έκαναν το 1-2, όταν, μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Εσγκάιο έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντιέγκο Σόουζα, που σε κενή εστία σκόραρε. Η Χοφενχάιμ πίεζε πλέον «ασφυκτικά» την αντίπαλη εστία και οι Κράμαριτς και Ντεμιρμπάι ήταν οι πρωταγωνιστές των χαμένων ευκαιριών των τετραθλητών Γερμανίας. Οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν και έριξαν το ρυθμό των γηπεδούχων με τις αλλαγές που έγιναν, ο Βάγκνερ έστειλε με πλασέ την μπάλα στο δοκάρι στο 88’ και το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.



Μπασάκσεχιρ-Λουντογκόρετς 0-0
Ο Εμρέ δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες των Τούρκων χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Έτσι, η Λουντογκόρετς ισορρόπησε και είχε και αυτή τις ευκαιρίες της μέχρι το 30’, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το 45’.

Στην επανάληψη, ο πρώην διεθνής μέσος ήταν ο πρωταγωνιστής των γηπεδούχων, όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ο Μοσορό ανέλαβε τη «σκυτάλη» των χαμένων ευκαιριών και στον αντίποδα οι παίκτες της Λουντογκόρετς έβγαιναν σε αντεπιθέσεις και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία, χωρίς να μπει ποτέ γκολ.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Μπασακσεχίρ-Λουντογκόρετς 0-0

Χοφενχάιμ-Μπράγκα 1-2

Βαθμολογία:
Μπράγκα 3
Μπασάκσεχιρ 1
Λουντογκόρετς 1
Χοφενχάιμ 0


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x