Stoiximan Super League

Μέσα, ΠΑΟΚ, δεν ΠΑΣ πουθενά!

Καμία σχέση δεν έχει ο ΠΑΟΚ… εσωτερικού με αυτόν της Ευρώπης. Ο «Δικέφαλος» έγινε παιχνιδάκι στα χέρια του ΠΑΣ που τον νίκησε 3-1 στα Γιάννενα με ήρωα τον Βελλίδη. Αποβλήθηκε ο Ζάιρο.

Όλα στραβά πήγαν στον ΠΑΟΚ που γνώρισε βαριά ήττα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους «Ζωσιμάδες» με σκορ 3-1. Προηγήθηκαν με τον Μανιά στο 4’ οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στη συνέχεια είδαν τον Βελλίδη να σταματά τους παίκτες τους Τούντορ σε πέντε περιπτώσεις και τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να… διευκολύνουν το έργο τους!

Από αυτογκόλ του Σάμπο στο 51’ το δεύτερο γκολ, αποβλήθηκε ο Ζάιρο στο 62’, ενώ δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος σκόραρε και ο Τσάβες.

Φωνάζει για πέναλτι στο 5’ ο «Δικέφαλος του Βορρά», που είδε το δοκάρι να τον σώζει σε κεφαλιά του Σαπαλίδη από τέταρτο γκολ πριν ο Βίτορ στις καθυστερήσεις διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Το ματς

Είναι, όμως, παράξενο παιχνίδι το ποδόσφαιρο… Μπορεί ο Τούντορ να είχε τα καλύτερα σχέδια για το πώς θα οδηγούσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ίσως να είχε προετοιμάσει τέλεια το «Δικέφαλο του Βορρά» για το ματς στους «Ζωσιμάδες». Αρκούσε, όμως, μια στιγμή ομαδικής αδράνειας για να πάνε όλα περίπατο και στράφι. Πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν ένα «αθώο» πλάγιο άουτ, το οποίο με την «ευγενική» συνεισφορά του Όλσεν και της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων, μετατράπηκε σε γκολ… Η γυριστή κεφαλιά του… περικυκλωμένου Μανιά ήταν αρκετή και καθοριστική.

Ακολούθησε επιθετικός μονόλογος των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ένα λεπτά μετά το τέρμα που δέχτηκαν, ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μπέριου και φωνάζουν για τον μη καταλογισμό της εσχάτης των ποινών, αλλά για όσα ακολούθησαν τους φταίει μόνο ο… Βελλίδης! Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα και νίκησε τους πάντες και τα πάντα, υποβοηθούμενος και από το γεγονός ότι χωρίς τον ανέτοιμο Κλάους και τον… φευγάτο Κουλούρη, κλασικό σέντερ φορ με ασπρόμαυρη φανέλα δεν βρέθηκε απέναντί του.

Τελικά, πάντως, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου παίκτης του ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα… Ήταν ο Σάμπο, ο οποίος δυστυχώς για τον ίδιο, τους συμπαίκτες του και τον Τούντορ, βρήκε το λάθος στόχο και με το αυτογκόλ του έβαλε οριστικά τέλος στις ελπίδες των Θεσσαλονικέων να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Μάλιστα, φαίνεται πως οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» είχαν μπει σε άτυπο διαγωνισμό αυτοχειρίας, αφού και ο Ζάιρο λίγο αργότερα «αποφάσισε» να βάλει το δικό του «λιθαράκι» στην ήττα της ομάδας του αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη –κι επομένως- κόκκινη κάρτα.

Με δέκα παίκτες και απέναντι στον ανίκητο Βελλίδη, οι φιλοξενούμενοι απλά υποτάχθηκαν στην τακτική των αντεπιθέσεων οι… αδίστακτοι Γιαννιώτες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν ακόμη μία ευκαιρία όταν τους δόθηκε και σε αντεπίθεση με τον Τσάβες έφτασαν στο 3-0 που θα μπορούσε να γίνει και… 4-0 αν η κεφαλιά του Σαπαλίδη δεν σταματούσε στο δοκάρι

Έτσι, μετά από δύο αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ ψάχνει όχι την πρώτη του νίκη και θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και με το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα αν ο Βίτορ στις καθυστερήσεις δεν διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι σε real time από το control room του sport-fm.gr:



Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπεριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ίλιτς (71’ Γιάκος), Τσάβες (86’ Σαπαλίδης), Ακόστα, Μανιάς (79’ Φερφελής).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Καρανίκας

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Σάμπο (60’ Ροντρίγκεζ), Πέλκας, Ζάιρο, Μακ (70’ Μυστακίδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Σαββίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x