Ισπανία

Μέσι, ο πορθητής της Μαδρίτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο Λιονέλ Μέσι, σημείωσε το νικητήριο γκολ της Μπαρτσελόνα μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» και η Μπάρτσα έκανε το 3 στα 3 με 2-1 κόντρα στην Ατλέτικο.

Ο Λιονέλ Μέσι, ήρθε από τον πάγκο να παίξει ένα ημίωρο (μιας και ήταν…ανέτοιμος λόγω χαμένων προπονήσεων, αφού ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος) και να «καθαρίσει» σ’ έναν ακόμα σπουδαίο αγώνα για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δικαίως πήραν τη νίκη, αφού ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρρες στο 51’ όμως η άμεση απάντηση με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια στο 55’. Λίγο αργότερα μπήκε ο Μέσι και στο 77’ σε μια εξαιρετική εναλλαγή με τον Σουάρες έδωσε τη νίκη στην Μπάρτσα. Από ένα πέναλτι δεν δόθηκε στις δύο ομάδες (σε αυτό της Μπάρτσα έπρεπε να αποβληθεί ο Γκοντίν), δοκάρι είχε ο Σουάρες στο 24’.

Το ματς

H Μπαρτσελόνα, παρά την απουσία του Μέσι, που δεν βρισκόταν στη βασική ενδεκάδα, μπήκε καλύτερα από την αντίπαλο της στο παιχνίδι και προσπαθούσε κυρίως από αριστερά να δημιουργήσει ρήγμα στην άμυνα των «ροχιμπλάνκος». Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 15’ από ωραία ατομική προσπάθεια του Ινιέστα, που είδε απέναντι δεξιά στην περιοχή τον Ράκιτιτς, αλλά το δεξί σουτ του Κροάτη, σταμάτησε ο Όμπλακ. Δύο λεπτά μετά η Ατλέτικο απάντησε με ευκαιρία του Φερνάντο Τόρρες, που πήρε την μπάλα από τον Γκριεζμάν, αλλά το σουτ με το αριστερό λίγο μέσα από την περιοχή, ήταν άστοχο.

Στο 24’ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία των Καταλανών στο πρώτο μέρος. Η εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς από αριστερά, έφερε την πρώτη κεφαλιά από τον Νεϊμάρ και την προβολή του Σουάρες στο πίσω δοκάρι, να στέλνει την μπάλα στην οριζόντια δοκό. Άλλη μια καλή στιγμή σε κόντρα επίθεση είχε η Μπάρτσα, με τον Νεϊμάρ να καθυστερεί, μετά από πάσα του Σουάρες και το σουτ του να κοντράρει πάνω στα σώματα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Ατλέτικο να μπαίνει πιο επιθετικά. Στο 49’ ο Τόρρες βγάζει σέντρα, ο Μασεράνο βρίσκει την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής, δεν υποδεικνύει το πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα ο Τόρρες όμως θ’ ανοίξει το σκορ, μετά τον ωραίο συνδυασμό του Γκριεζμάν με τον Τιάγκο που έβγαλε την κάθετη και ο στράικερ της Ατλέτικο με δεξί πλασέ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-0. Από απόσταση 20 μέτρων, τρία λεπτά μετά ήρθε η απάντηση με απευθείας εκτέλεση του Νεϊμάρ.

Στο 60’ ο Λουίς Ενρίκε έριξε τον Μέσι στο ματς, ενώ δύο λεπτά μετά ο Τσόλο Σιμεόνε, αντικατέστηκε τον Φερνάρντο Τόρρες με τον Τζάκσον Μαρτίνες. Στο 67’ ήταν η σειρά των Καταλανών να φωνάξουν για πέναλτι (που θα συνοδευόταν κι από αποβολή), αφού σε πλασέ του Νεϊμάρ, ο Γκοντίν πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, έχει κόψει καθαρά με το χέρι. Στο 77’ όμως η Μπαρτσελόνα μέσα σε λίγα τετραγωνικά «έκρυψε» την μπάλα, με τον Άλμπα να πασάρει στον Σουάρες, αυτός με μια στον Μέσι, που με αριστερό πλασέ με το εξωτερικό έκανε το 1-2. Αμέσως μετά ο Όμπλακ, σταμάτησε τον Σουάρες με τα πόδια, στην προσπάθεια του Ουρουγουανού για το 1-3. Στα υπόλοιπα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι κι έτσι η Μπάρτσα, έφυγε νικήτρια από το "Βιθέντε Καλντερόν" για δεύτερη σερί σεζόν, με σκόρερ του νικητήριου γκολ τον Λιονέλ Μέσι.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γκοντίν, Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (81’ Βιέτο), Τιάγκο, Όλιβερ Τόρες (60’ Καράσκο), Κόκε, Γκριεζμάν, Τόρες (62’ Τζάκσον Μαρτίνες)

Μπαρτσελόνα:Τερ Στέγκεν, Βερμάλεν (29’ λ.τ Ματιέ), Μαστσεράνο, Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (60’ Μέσι), Ινιέστα, Ραφίνια, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες

Δείτε τα γκολ του αγώνα:


Δείτε πως παρακολουθήσατε live τον αγώνα, από το www.sportfm.gr


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x