Ισπανία

Μεσιτικές επιχειρήσεις… Μπαρτσελόνα

Ιστορία γράφει με τις πωλήσεις της το φετινό καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα, καθώς τόσο αυτή του Αλέξις Σάντσες, όσο και του Σέσκ Φαμπρεγκας βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα. Δείτε την πρώτη πεντάδα.

Ένας μεγάλος σύλλογος, πρέπει εκτός από τις σπουδαίες μεταγραφές, να κάνει και ανάλογες πωλήσεις παικτών. Τέτοιο πρότυπο αποτελεί η ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Προκειμένου να εντάξουν στο δυναμικό του τον Λουίς Σουάρες από την Λίβερπουλ, οι «μπλαουγκράνα» συμφώνησαν με τις Άρσεναλ και Τσέλσι για την μετακίνηση των Αλέξις Σάντσες και Σέσκ Φάμπρεγκας αντίστοιχα.

Αμφότερες οι κινήσεις αυτές, συγκαταλέγονται πλέον στην πρώτη πεντάδα με τους παίκτες που πούλησαν ακριβότερα οι Καταλανοί. Στις εναπομείναντες θέσεις βρίσκονται ακόμα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η κορυφαία πεντάδα:

Λουίς Φίγκο

inner

Πρώτη και καλύτερη ίσως η πιο πολυσυζητημένη πώληση παίκτη της Μπαρτσελόνα, διότι ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ μετακινήθηκε στην μισητή Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2000, έναντι του αστρονομικού ποσού των 65.5 εκατ. ευρώ. Για την αξία του… δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Αλέξις Σάντσες

inner

Μόλις χθες (Πέμπτη 10/7) ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Χιλιανού επιθετικού στην Άρσεναλ. Ένας παίκτης που μπορεί να μην έκανε για πολλούς στο πρότζεκτ των «μπλαουγκράνα», ωστόσο απ’ όσο φαίνεται οι «κανονιέρηδες» πιστεύουν το αντίθετο, προσθέτοντας στα ταμεία του ισπανικού συλλόγου, 38 εκατ. ευρώ.

Σέσκ Φάμπρεγκας

inner

Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, είχαμε και τον «επαναπατρισμό» του Ισπανού μέσου, αυτή την φορά όμως με προορισμό την Τσέλσι -προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των φιλάθλων της Άρσεναλ. Η μετακίνηση αυτή, κόστισε στους «μπλε» το ποσό των 36 εκατ. ευρώ.

Ρονάλντο

inner

Ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς των τελευταίων ετών. Το άστρο του «φαινόμενου» είχε ξεκινήσει να λάμπει για τα καλά, με την Ίντερ να βγάζει από τις τσέπες της το καλοκαίρι του 1997, 32 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της. Τα αποτελέσματα που ακολούθησαν… γνωστά.

Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς

inner

Ίσως ο καλύτερος γνήσιος επιθετικός στις μέρες μας, κάτι που αποδεικνύουν τόσο τα επιτεύγματά του, όσο και τα λεφτά που έχουν ξοδέψει για εκείνον αυτά τα χρόνια. Μια από τις πολλές μετακινήσεις που έχει κάνει ήταν αυτή από τους Καταλανούς στην Μίλαν το καλοκαίρι του 2011, έναντι 26.5 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x