Κύπελλο Ελλάδας

Μεταγραφάρα με Κλωναρίδη

Με πρωταγωνιστή τον Βίκτωρα Κλωναρίδη που σημείωσε δύο γκολ, στον...αγαπημένο του θεσμό, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο ματς (Κλωναρίδης 7’), έχασε τον Μπεργκ στο 15’ λόγω διάτασης στον «δικέφαλο», αλλά ο Καρέλης που μπήκε στη θέση του, συνέθεσε ένα ωραίο δίδυμο με τον σκόρερ των «πράσινων» στο παιχνίδι της Πάτρας.

Έτσι οι «πράσινοι» σημείωσαν ένα ακόμα με τον Κλωναρίδη στο 42’, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, παρά τον θλιβερό αγωνιστικό χώρο και έχασαν κι άλλες καλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ και εξασφάλισαν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το 4-4-2 σε «ρόμβο» του Στραματσιόνι λειτούργησε καλύτερα από το 4-4-2 στην ευθεία του αγώνα στο Καυταντζόγλειο. Παρά το γεγονός πως δεν του «έκατσε» η δύσκολη φάση, ο Σελίμος είχε προβλήματα. Οφσάιντ το γκολ του Στεργίδη στο φινάλε για το τελικό 2-1.


Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:

Παναθηναϊκός 6 5-1
Λεβαδειακός 3 2-3
Παναχαϊκή 1 2-3
Κέρκυρα 1 1-3

Η επόμενη αγωνιστική:

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός

Παναχαϊκή – Λεβαδειακός

Το ματς

Η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά στο ματς με κεφαλιά του Τζίλας στο 2’ και σουτ του Στεργίδη στο 3’ που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Κοτσόλης σε κόρνερ. Στο 7ο λεπτό ήταν ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, εκείνος που άνοιξε το σκορ, όταν ο Κλωναρίδης, κατάφερε να νικήσει τον Ασίγκμπα στο ένας εναντίον ενός, βάζοντας καλύτερα το σώμα του και να πλασάρει εύστοχα για να γράψει το 1-0 για τους «πράσινους», (στην αρχή της φάσης πάντως, ο Μπεργκ φαίνεται να κάνει φάουλ). Ο ρυθμός του αγώνα, άνοιξε ακόμα περισσότερο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει γρήγορα. Στο 13’ ο Σελίμος θ’ αρνηθεί φάουλ εκτός περιοχής για τους «πράσινους» στον Μπεργκ και δύο λεπτά αργότερα ο Μάρκους Μπεργκ, θ’ αναγκαστεί να φύγει από το παιχνίδι με πρόβλημα στον δικέφαλο για ν’ αντικατασταθεί από τον Καρέλη.

Στο 31’ και το 33’ το «τριφύλλι» είχε δύο σημαντικές στιγμές για να διευρύνει το προβάδισμα του, καθώς στην πρώτη περίπτωση έφυγαν τέσσερις «πράσινοι» με δύο παίκτες της Παναχαϊκής στην κόντρα, αλλά η πάσα του Κλωναρίδη ήταν κακή. Στο 33’ ο Καρέλης βγάζει πάσα «πάρε-βάλε» στον Πράνιτς, όμως το πλασέ του Κροάτη θα φύγει πάνω από την εστία. Στο 42’ ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, μετά από ωραία πάσα του Πράνιτς, από θέση πλάγια αριστερά, νίκησε τον Στρέζο για να γράψει το 2-0.

Με τα...φρένα σπασμένα μπήκε ο Κλωναρίδης και στο β’ μέρος, αφού στο 51’ ο Ασίγκμπα θα του στερήσει το γκολ με σωτήρια παρέμβαση μετά από έξοχη μεταβίβαση του Καρέλη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, από κάθετη πάσα του Νίνη, ο Στρέζος θα σταματήσει τον Κλωναρίδη στην κλειστή του γωνία. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει. Ο Στραματσιόνι, έριξε περίπου στα μισά του δευτέρου μέρους τον Αμπέντ αντί του Νίνη. Στο 76’ ο Καρέλης είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Στρέζο να κάνει όμορφη επέμβαση στο δικό του σουτ. Στο 88' ο Κοτσόλης, υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση σε κεφαλιά του Τζίλας. Στο 91' από εκτέλεση κόρνερ ο Κάργας πιάνει κεφαλιά, ο Στεργίδης ακουμπάει τη μπάλα από αντικανονική θέση και τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-2 που δεν άλλαξε κάτι όμως στον αγώνα, πέρα από το σκορ.

Ο διαιτητής Σελίμος, πάντως, προκάλεσε θυμηδία με την απόδοση του.


Δείτε πως παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση στο sport-fm.gr


Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46’ Ντελέκος) (56’ λ.τ Τρίγκας), Μιγκέλ Πέδρο Φερέιρα (83’ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Τζίλας

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67’ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82’ Λάμπρου), Μπεργκ (16’ λ.τ Καρέλης)

Κίτρινες: Τζίλας, Κάργας - Κουτρουμπής

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x