Stoiximan Super League

«Μίλησε» ο Τουράμ και χάρισε την πρώτη νίκη στην Λαμία

Μετά από ένα ματς στο οποίο ο Μελίσσας έκανε σωρεία επεμβάσεων, η Λαμία πήρε δικαιότατα την πρώτη της νίκη απέναντι στον Βόλο με 1-0, με το γκολ του Τουράμ στο 80ο λεπτό.

Η Λαμία τα έδωσε όλα απόψε και έφτασε σε μια δίκαιη όσο και πολύτιμη νίκη, αφού ήταν η πρώτη της στο πρωτάθλημα μετά από οκτώ στείρες αγωνιστικές, με γκολ του Τουράμ που διαμόρφωσε το 1-0 απέναντι στον Βόλο. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς, κυνήγησε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε, αλλά οι περισσότερες φάσεις, μέχρι το 80ο λεπτό, σταματούσαν πάνω στον έξοχο Μελίσσα.

Ο Τιρόνε έδωσε δύο ωραίες πάσες στο παιχνίδι, μια στον Ρόμανιτς που σταμάτησε ο Μελίσσας, αλλά στο 80ο λεπτό ο πορτιέρε του Βόλου δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Τουράμ που αφού απέφυγε έναν αντίπαλο, έκανε το πλασέ στην απέναντι γωνία για το 1-0, αφήνοντας τον Βόλο χωρίς βαθμό για 5η συνεχόμενη αγωνιστική.

Πώς έπαιξαν

Η Λαμία παρατάχθηκε με κλασσικό 4-4-2 και τους Καραμάνο και Τουράμ μπροστά, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας κατέβηκε με 4-2-3-1.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό για τις δύο ομάδες και με δυνατές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο απειλητικοί στα πρώτα λεπτά του αγώνα και με τον Δημούτσο έκαναν την πρώτη τελική στην αντίπαλη εστία μετά από ωραίο στρώσιμο του Ρόμανιτς στο 16’, ωστόσο ο Μελίσσας επενέβη σωτήρια, όπως και αμέσως μετά στην κεφαλιά του Τουράμ στο 17’. Στο 23’ ήρθε νέα καλή στιγμή για την γηπεδούχο, ωστόσο στην σέντρα του Ρόμανιτς, ο φορ της Λαμίας αστόχησε.

Στο 30ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Σκόνδρα πάνω στον Γέντρισεκ ωστόσο ο Τσαμούρης, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών, σε μια δύσκολη φάση, που ο Σκόνδρας δεν αποκλείεται να τραβάει τον αντίπαλο του, ωστόσο η λήψη δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. Στο 39’ ο Τουράμ μετά από γύρισμα του Ρόμανιτς δεν θα μπορέσει να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, ενώ και ο Βασιλόγιαννης στη συνέχεια της φάσης θα σουτάρει άουτ.



Την καλύτερη στιγμή πάντως στο πρώτο μέρος την είχαν στο φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι, όταν από ωραία σέντρα του Ντεντάκη από δεξιά, ο Τσοκάνης πάτησε περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έκανε μια πολύ δύσκολη επέμβαση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Καραμάνο να πιάνει δύο κεφαλιές, η πρώτη από σέντρα του Ρόμανιτς και η δεύτερη από εκτέλεση κόρνερ, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Μελίσσας έκανε όμορφες επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν. Στο 60’ ήρθε μια ακόμα σπουδαία στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Μπεχαράνο να πιάνει ολομόναχος την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά να αστοχεί ενώ ήταν μόνος του απέναντι από την εστία.

Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο ματς τον Τιρόνε αντί του Καραμάνου, ενώ ο Φεράντο άλλαξε τον Μαξ με τον Μπαλογιάννη και λίγο αργότερα έριξε και τον Μυστακίδη αντί του Ζοάο. Στο 71’ ήρθε άλλη μια υπέροχη επέμβαση του Μελίσσα σε σκαστό αριστερό σουτ του Ρόμανιτς, μετά από πάσα του Τιρόνε. Ο Τιρόνε είναι αυτός που θα βγάλει όμως στο 80ο λεπτό την έξοχη ασίστ για τον Τουράμ και αυτός αφού απέφυγε έναν αντίπαλο με έξοχο δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία έγραψε το 1-0. Με αυτό το τέρμα του Τουράμ, η Λαμία πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και έφτασε τους επτά πόντους.

Λαμία (4-4-2):Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Βασιλόγιαννης (79’ Σάλιακας), Τουράμ, Ρόμανιτς (89’ Βύντρα), Καραμάνος (61’ Τιρόνε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσίκας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Βύντρα, Ανάκογλου

Βόλος (4-2-3-1): Μελίσσας, Δημόπουλος, Φεράρι, Ντεντάκης, Τσίκα, Μαξ (61’ Μπαλογιάννης), Τσοκάνης (81’ Μάντζης), Ζοάο Ραφαέλ (68’ Μυστακίδης), Τόρες, Μουνίθ, Γέντρισεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκαραβέλης, Διαμαντής, Τσαούσης, Ατιγιάτ

Τα highlights


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x