Stoiximan Super League

Μην ξεγράφετε την ΑΕΚ!

Δυναμική απάντηση στην ισοπεδωτική κριτική έδωσε η ΑΕΚ. Αποδεικνύοντας στο ντεμπούτο Μανωλά ότι δεν είναι για… πέταμα, η «Ένωση» έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και σάρωσε 5-1 τον άτυχο Ηρακλή.

Τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που αρμόζει σε μεγάλη ομάδα έβγαλε η ΑΕΚ.

Προερχόμενη από μια δύσκολη εβδομάδα, η «Ένωση» έδειξε ότι δεν της αξίζει η ισοπεδωτική κριτική και διέλυσε 5-1 τον Ηρακλή.

Με πρωταγωνιστή τον Βάργκας -που επανήλθε στην ενδεκάδα και πέτυχε δυο όμορφα γκολ- και σκόρερ επίσης τους Αραβίδη, Μπαρμπόσα και Μπουονανότε, οι «κιτρινόμαυροι» γλύκαναν με ωραίο θέαμα τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Λίγος ο Ηρακλής, δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα περισσότερο απ’ το «γκολ της τιμής» με τον Βέλλιο κι έγινε έρμαιο στις διαθέσεις της καλύτερης φετινής ΑΕΚ.

Συνθήματα κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τους οργανωμένους οπαδούς, που καθυστέρησαν να μπουν στο γήπεδο διαμαρτυρόμενοι εκ νέου για το μέτρο της κάρτας φιλάθλου.

Πώς έπαιξε

Ο προπονητής άλλαξε, όχι όμως και η διαχείριση του Ντιέγκο Μπουονανότε. Όπως έκανε ο Δέλλας, έτσι και ο Στέλιος Μανωλάς επέλεξε να μην ξεκινήσει βασικό τον Αργεντινό. Αντίθετα, επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Κολοβέτσιο, ενώ το ίδιο έκανε και με τον Βάργκας. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Απογοήτευση απ’ τη συντριβή με τον Ολυμπιακό. Βδομάδα γεμάτη αναταραχές. Κακοκαιρία και λίγος κόσμος (λόγω και της διαμαρτυρίας των οργανωμένων για την κάρτα φιλάθλου). Η αλήθεια είναι πως στο ΟΑΚΑ είχε στηθεί το τέλειο σκηνικό γκέλας για την ΑΕΚ. Μόνο που οι παίκτες του Μανωλά αρνήθηκαν να παίξουν σ’ αυτό το… έργο. Με πείσμα και πάθος από το πρώτο λεπτό, οι «κιτρινόμαυροι» στρίμωξαν τον Ηρακλή. Και τον έκαναν γρήγορα να υποψιαστεί πώς θα πληρώσει εκείνος τα σπασμένα.

Πιέζοντας λοιπόν ψηλά και κυκλοφορώντας καλά την μπάλα, η «Ένωση» έκλεισε τον αντίπαλο. Προειδοποίησε με σουτ των Αραβίδη και Γκάλο. Και για ένα περίπου 20λεπτο «βομβάρδισε» την αντίπαλη περιοχή. Έτσι, ο Βάργκας εξαργύρωσε την ιδανική σέντρα του Μπαρμπόσα με ακόμα… ιδανικότερη κεφαλιά. Ο Αραβίδης τελείωσε άψογα τον συνδυασμό με τους Μάνταλο-Βάργκας. Ο Μάνταλος απειλούσε (με σουτάρα που έβγαλε ο Περνίς) για το γκολ της αγωνιστικής. Και η ΑΕΚ γλύκαινε τον κόσμο με δυο γκολ και το καλύτερο φετινό της ημίχρονο.

Βέβαια ο Ηρακλής προσπάθησε ν’ αντιδράσει. Οι αλλαγές του Παπαδόπουλου τον βοήθησαν να βελτιώσει κάπως την εικόνα του. Ε και; Μάζεψε ξανά την μπάλα από τα δίχτυα του. Γιατί ο Βάργκας υπέγραψε την εξαιρετική του εμφάνιση μ' ένα ακόμα γκολ. Και το άψογο «τελείωμα» του Βέλλιου λίγο αργότερα είχε ως αποτέλεσμα να… νευριάσει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ. Γιατί εκείνη δεν χρειάστηκε περισσότερα από λίγα λεπτά (και μια μικρή εύνοια της τύχης στο σουτ του Μπαρμπόσα που άλλαξε πορεία) για να ξεκόψει το όποιο άγχος και τις όποιες σκέψεις ανατροπής μπορεί να έκανε ο «Γηραιός».

Συνεχίζοντας, δε, να δείχνει ανεπηρέαστη από την απώλεια του Αραβίδη (που είχε φύγει τραυματίας), η «Ένωση» ευχαρίστησε ακόμα περισσότερο τον κόσμο της. Διότι δεν αρκέστηκε στο μεγάλο σκορ, αλλά προσπάθησε να το κάνει μεγαλύτερο. Μπορεί, λοιπόν, το δοκάρι ν' αρνήθηκε στον Μάνταλο να βάλει και το δικό του όνομα στους σκόρερ. Ήρθε όμως στο τέλος ο Μπουονανότε να υπενθυμίσει ότι του αρκούν λίγα λεπτά για να γίνει επικίνδυνος και (με το ριμπάουντ απ' το σουτ του Γιόχανσον) να σφραγίσει την καλύτερη φετινή εμφάνιση της ΑΕΚ.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες (83’ Κορδέρο), Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Βάργκας (74’ Μπουονανότε), Αραβίδης (54’ λ.τ. Κρισάντους)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Πλατέλλας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46’ Ρομάνο), Μακρής, Πουρτουλίδης (70’ Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46’ Μπουλούτ), Πασάς, Βέλλιος

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουάντερσον, Ιντζόγλου, Ζιαμπάρης, Λουκίνας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x