Stoiximan Super League

Μήνου στον ΣΠΟΡ FM: «Χάθηκαν στο… δρόμο Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός για άλλη μία χρονιά εξασφαλίζει από νωρίς το πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο Αντώνης Μήνου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν για άλλη μία χρονιά αρκετά πίσω από τον Ολυμπιακό στα μέσα της σεζόν και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντώνης Μήνου στον ΣΠΟΡ FM 94.6, οφείλεται στο γεγονός πως στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα

«Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, από τα φιλικά, και το ίδιο συνέβη με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που μόλις έχασαν τα πρώτα τους παιχνίδια έκαναν πίσω. Εκεί είναι η διαφορά του Ολυμπιακού, ο οποίος δείχνει πως δεν κολλάει σε ένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρώην τερματοφύλακα της «Ένωσης» και του «τριφυλλιού», ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους Μπάρκα και Οδυσσέα Βλαχοδήμο που ξεχώρισαν στο χθεσινό ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Μήνου στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, οι οποίοι στην αρχή έδειξαν πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο έμειναν αρκετά πίσω από τον Ολυμπιακό: «Είναι γεγονός ότι αυτά που βλέπουμε δικαιώνουν αυτά που λέτε. Ο στόχος των ομάδων που είναι μακριά από τον Ολυμπιακό, πρέπει να είναι να κυνηγούν, να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και να φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να δείχνεις και διάθεση στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον λόγο που συνέβη για άλλη μία χρονιά ο Ολυμπιακός να φύγει τόσο μπροστά από τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος: «Δεν θα πω για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει εξασφαλίσει τον τίτλο. Θα μιλήσω για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που έμοιαζαν ως διεκδικητές του τίτλου, σα να χάθηκαν στο δρόμο με την πρώτη αποτυχία που είχαν. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, από τα φιλικά, και το ίδιο συνέβη με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που μόλις έχασαν τα πρώτα τους παιχνίδια έκαναν πίσω. Εκεί είναι η διαφορά του Ολυμπιακού, ο οποίος δείχνει πως δεν κολλάει σε ένα αποτέλεσμα. Στη δική μου γενιά δεν μεγεθύναμε τα αρνητικά αποτελέσματα, ώστε να μην μας πάρει από κάτω. Θα μιλήσω περισσότερο για την ΑΕΚ, επειδή παρακολουθώ με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την προσπάθειά της. Διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα πέρσι τις κρίσεις σε σχέση με φέτος, αν και έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές. Για αυτό λέω ότι είναι η διαχείριση περισσότερο».

Για τον τρόπο διαχείρισης στην ΑΕΚ: «Αυτό είναι ένα προσόν του προπονητή, ο οποίος ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και δεν ζητάει υπερβολές. Όλοι οι προπονητές που πέρασαν δεν λέμε πως δεν ήταν ικανοί. Εμείς απέξω ζητάμε περισσότερα πράγματα».

Για την κακοδιαχείριση που υπήρξε στον Παναθηναϊκό επί εποχής Στραματσόνι: «Είναι γεγονός αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνονται αυτές οι επιλογές. Βλέπουμε να έρχονται προβληματικοί προπονητές γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό. Παλιότερα κάποιοι έπαιζαν στην ενδεκάδα και είχαν ως στόχο να βελτιωθούν. Δεν είναι μόνο το όνομα, που φυσικά πουλάει και φέρνει κόσμο στο γήπεδο, αλλά πρέπει να φέρεις τον κόσμο με την απόδοσή του. Ο κόσμος έχει απομακρυνθεί πλέον. Όλο αυτό το διάστημα ο Στραματσόνι λειτούργησε περισσότερο ως μάνατζερ και έφερνε παίκτες στην ομάδα, χωρίς να κοιτάει το ουσιαστικό μέρος».

Για την έλευση του Ουζουνίδη και του Λυμπερόπουλου στην ομάδα: «Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι. Τις χρονιές που έζησα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ με καλύτερη οικονομική πολιτική, έκανε καλύτερες επιλογές και βγήκαν παιδιά από τις Ακαδημίες. Το ίδιο είχε γίνει και με την ομάδα του 2004 που ήταν στην Εθνική, αποτελούμενη από Καραγκούνη, Νικοπολίδη, Μπασινά και άλλους. Είναι καλό πως ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης ξέρουν την ομάδα. Χρειάζεται να κάνει υπομονή ο κόσμος. Είναι και κάποια άλλα πράγματα που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Εμείς κρίνουμε τώρα τον Παναθηναϊκό και αυτό πρέπει να κάνει ο κόσμος, να είναι κοντά της και η διαχείριση να έχει μία βάση για το επόμενο πρωτάθλημα».

Για νεαρούς Μπάρκα και Οδυσσέα Βλαχοδήμο που ξεχώρισαν στο χθεσινό ντέρμπι της Λεωφόρου: «Είμαι χαρούμενος επειδή παίζουν δύο Έλληνες, νέοι και με πολύ καλά προσόντα, γρήγορα και εκρηκτικά και με αντίληψη τις φάσεις. Θέλουν δουλειά και το ξέρουν και οι ίδιοι. Η θέση του τερματοφύλακα χρειάζεται να έχεις παιχνίδια και να δουλεύεις πολύ στην προπόνηση. Είναι το μέλλον μπροστά τους. Και οι δύο δείχνου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Θέλει ακόμα υπομονή, επειδή παίζουν σε δύο μεγάλες ομάδες, και δίνεις κάθε μέρα εξετάσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο πολύ καλός σε ένα παιχνίδι ή παιχνίδια. Προτιμώ ο τερματοφύλακας είναι καλός σε όλα του τα παιχνίδια και η αμυντική του γραμμή να αισθάνεται ασφάλεια. Αν τα δύο παιδιά το μεταδώσουν αυτό, θα κερδίσουν την παραμονή και την καταξίωσή τους στην ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x