Ισπανία

Μπά(ρ)τσα… και με δέκα!

Τι και αν έπαιζε με 10 από το 36’! Τι και αν είδε… τη Σεβίλλη με τα μάτια της! Όταν η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, η Μπαρτσελόνα ξύπνησε και με 2 γκολ στην παράταση, πήρε ΞΑΝΑ το Κύπελλο (2-0)

Στην Ισπανία κάνει κουμάντο ΜΟΝΟ η Μπαρτσελόνα!

Παρότι έπαιζαν με δέκα από το 36', λόγω σωστής αποβολής του Μασεράνο, οι «μπλαουγκράνα» άντεξαν στην πίεση της -καλύτερης στην κανονική διάρκεια- Σεβίλλης, που είχε και δοκάρι στο 50'!

Όταν, λοιπόν, έμειναν και οι Ανδαλουσιανοί με παίκτη λιγότερο στα… χασομέρια (αποβλήθηκε, στο τελευταίο του παιχνίδι, ο Μπανέγα, που πάει στην Ίντερ), το… θηρίο ξύπνησε και με δύο γκολ στην παράταση, νίκησε 2-0, κατακτώντας ΞΑΝΑ το Κύπελλο Ισπανίας, στον τελικό του «Βιθέντε Καλντερόν»!

Αυτό, δε, είναι το 28ο στην ιστορία των Καταλανών, που πανηγυρίζουν για δεύτερη σερί χρονιά το νταμπλ στην Ισπανία!

Την ίδια στιγμή, βέβαια, τα νέα δεν… χαροποίησαν ιδιαίτερα τους φίλους της ΑΕΚ, που… υποστήριζαν την κάτοχο του Europa League, καθώς, αν η Σεβίλλη κατακτούσε το Κύπελλο, η Ένωση θα πήγαινε κατευθείαν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε περίπτωση, φυσικά, που δεν βγει πρώτη στα πλέι οφ… Όπως και να έχει, πια, ο «δικέφαλος» θα δώσει προκριματικούς και μάλιστα, δύο, ως ανίσχυρος, είτε στο Europa League είτε στο Champions League.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Σε ό,τι αφορά τον τελικό της Μαδρίτης, η Σεβίλλη γρήγορα ισορρόπησε το ματς, έπειτα από μία μικρή υπεροχή της Μπάρτσα στο ξεκίνημα. Στο 36’, όπως προείπαμε, ο Λουίς Ενρίκε είδε την ομάδα του να μένει με δέκα, λόγω αποβολής του Μασεράνο, που «γκρέμισε» τον μεγάλο πρωταγωνιστή του τελικού της Βασιλείας, Γκαμεϊρό, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στον Τερ Στέγκεν…

Οι Ανδαλουσιανοί πίεσαν, είχαν ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Μπανέγα στο 50', αλλά δεν τα κατάφεραν, για να φτάσουμε στο 90'+1', όταν ο Αργεντινός, σε φάση… καρμπόν με εκείνη του συμπατριώτη του, έστειλε στο... χορτάρι τον Νεϊμάρ, αφήνοντας ΚΑΙ την ομάδα του με δέκα.

Στην παράταση, πια, η Σεβίλλη... έσκασε (τελείωσε, δε, με εννιά, λόγω αποβολής του Καρίσο). Η Μπάρτσα, από την άλλη, είχε «ξυπνήσει» και μόλις ο Ρίκο αποφάσισε να... σηκώσει τα ρολά που είχε κατεβάσει στο τέρμα του, με το πρώτο φετινό γκολ του Τζόρντι Άλμπα στο 97', αλλά και του Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις του έξτρα χρόνου, νίκησε 2-0 και σήκωσε άλλη μία κούπα! Σημείωση: Και τα δύο γκολ προήλθαν από ασίστ-ζωγραφιές του Μέσι.

Δείτε τα γκολ του αγώνα



Οι συνθέσεις του αγώνα


Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα (120' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (46' Ματιέ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες (57' Ραφίνια).

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο (80' Κονοπλιάνκα), Ντανιέλ Καρίσο, Ραμί, Σέρχιο Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ιμπόρα (105' Γιορέντε), Μπανέγα, Κόκε, Βιτόλο, Γκαμεϊρό.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x