Ελλάδα

Μπαλτάκος: Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ανάγκη ξένους διαιτητές - Στόχος μας η πλήρης επάνοδος των Ελλήνων!

Ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαιτησίας, τονίζοντας πως είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ανάγκη ξένους ρέφερι και έθεσε ως στόχο να επανέλθουν πλήρως οι Έλληνες!

Στο «καυτό» ζήτημα της διαιτησίας -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στη NOVA. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ είμαι πρόεδρος της ΕΠΟ. Για μένα το κύριο μέλημα είναι να έχουμε Έλληνες διαιτητές. Έχουμε κατηγορηθεί γιατί τους θέλουμε; Ε, τι να θέλουμε; Διαιτητές από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα; Θα μπορούσε κανείς να βρει ξένους διαιτητές σε μόνιμη βάση; Δεν μπορούσε να γίνει φέτος, όμως πρέπει να επανέλθει η ελληνική διαιτησία στους Έλληνες διαιτητές. Αυτό μου το ρωτάνε οι ξένοι πρόεδροι σε μένα. Με ρωτάνε γιατί τον Σιδηρόπουλο, που είναι ελίτ, δεν τον έχετε και θέλετε δικούς μας. Δεν ξέρεις τι να τους απαντήσεις».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό το πράγμα, γεγονός, δε, που, όπως τόνισε, προκαλεί την απορία των άλλων προέδρων: «Την άλλη εβδομάδα θα με ρωτάνε στην κλήρωση του Euro γιατί συνεχίζεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ακατανόητο από τους Ευρωπαίους, γιατί δεν ορίζεται ο ελίτ Σιδηρόπουλος, για παράδειγμα.

Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται και γίνεται. Είναι ντροπή, όμως, για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ανάγκη ξένους διαιτητές. Αλλά τους έχει ανάγκη. Αν οριστεί Έλληνας διαιτητής σε ντέρμπι θα έχουμε θέματα. Για αυτό έφυγε και ο Μπένετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι μας αρέσει αυτή η πραγματικότητα, δεν είναι αρεστή και πρέπει να αλλοιωθεί. Το πώς θα γίνει αυτό αφορά την επόμενη χρονιά
».

Για την κόντρα που έχει με τη Super League: «Κακώς χρησιμοποιείται αυτήν τη λέξη. Αυτό που είπατε τώρα και το λένε και άλλοι πολλοί, θα πω έναν στίχο του Σαββόπουλου. Επίθεση εναντίον μου με μαχαίρι, δεν ήμουν εκεί, τον συγχωρώ. Δεν έχω κόντρα με τη λίγκα. Δεν βλέπω τον λόγο για να έχω».

Για την αντίδραση που έχει η Super League σε όσα κάνει αυτός: «Μια φορά βγάλαμε εμείς ανακοίνωση. Είμαι θεσμικός, υπάρχει καταστατικό στην ΕΠΟ. Η Super League είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης. Δεν είναι λογικό η ΕΠΟ να έρχεται σε κόντρα με ένα μέλος. Η ΕΠΟ είναι το σύνολο, ασχολείται με το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, τις ακαδημίες, είναι πρωτίστως γι' αυτούς.

Η ΕΠΟ είναι η κορυφή της πυραμίδας. Η Super League δίνει χρήματα, όπως και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν έχω κάνει τη σύγκριση τη χρήματα δίνουν. Δεν έχουμε μόνο μια Εθνική, έχουμε 14. Αυτές έχουν έσοδα και έξοδα
».

Για το αν ο τελικός Κυπέλλου θα έχει κόσμο και τις σκέψεις που υπήρχαν πέρυσι για να γίνει στο εξωτερικό: «Είναι στόχος για φέτος. Δεν είναι η πρώτη φορά. Το 2022 είχε κόσμο και έγιναν επεισόδια. Η ιδέα του εξωτερικού είναι μια καλή ιδέα, όχι λόγω των επεισοδίων, αλλά γιατί υπάρχει ελληνισμός και εκτός Ελλάδας. Την περσινή σεζόν αυτά που γίνανε για τον τελικό τα έχουμε πει και τα έχουμε ανακοινώσει, βάλανε τρικλοποδιές. Σίγουρα δεν θα γίνουν τη φετινή σεζόν που τρέχει τώρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x