Ισπανία

Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα θα ζητήσει επανάληψη του «clasico»

Στην Μπαρτσελόνα «βράζουν» για τον μη καταλογισμό γκολ του Γιαμάλ στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης και αν αποδειχθεί πως έπρεπε να μετρήσει, ο Ζοάν Λαπόρτα δήλωσε πως θα ζητήσουν επανάληψη του αγώνα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία μετά το ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, όπου οι Μαδριλένοι κέρδισαν με 3-2. Οι «μπλαουγκράνα» φωνάζουν για την φάση του 28ου λεπτού, όταν από γύρισμα του Λαμίν Γιαμάλ θεωρούν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή, αλλά διαιτητής και VAR θεώρησαν πως δεν υπάρχει γκολ, ενώ δεν υπάρχει goal line technology.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ζοάν Λαπόρτα, είπε ξεκάθαρα πως αν αποδειχθεί πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει, όπως θεωρούν στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα, θα ζητήσουν την επανάληψη του αγώνα.

Τονίζουμε εδώ πως μετά την νίκη της ομάδας του Αντσελότι, οι «μερέγχες» ξέφυγαν με 11 βαθμούς από αυτήν του Τσάβι και ουσιαστικά έβαλε τέλος, στις ήδη λιγοστές ελπίδες της Μπαρτσελόνα για ανατροπή σκηνικού.



Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Χθες υπήρξαν πολλές συζητήσιμες φάσεις, αλλά πάνω από όλα υπάρχει μία που ήταν βασική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή στο αποτέλεσμα του αγώνα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μιλάω για το γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ. Ως σύλλογος, θέλουμε για να είμαστε σίγουροι για το τι συνέβη και σας ενημερώνω ότι σαν Μπαρτσελόνα θα απαιτήσουμε από την τεχνική επιτροπή διαιτησίας και την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μας παράσχουν όλες τις εικόνες και τον ήχο που δημιουργήθηκαν από τη δράση.

Εάν, αφού αναλυθεί η τεκμηρίωση, καταλάβουμε ότι έγινε λάθος στην αξιολόγηση της φάσης, όπως πιστεύουμε, θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση χωρίς να αποκλείσουμε τυχόν απαραίτητες νομικές ενέργειες. Εάν επιβεβαιώσουμε ότι ήταν κανονικό γκολ, θα πάμε παρακάτω και θα ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα όπως συνέβη σε ευρωπαϊκό αγώνα λόγω λάθους VAR.

Δεν θέλω μόνο να εκφράσω τη δυσαρέσκεια των οπαδών της Μπαρτσελόνα για την κακοδιαχείριση που έγινε χθες του VAR, αλλά και να τονίσω ότι συνεχίζει να προκαλεί σύγχυση και αντιφατικά κριτήρια ανάλογα με τα παιχνίδια και τις ομάδες. Ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα θέλω να αναδείξουμε τη δύναμη της διοργάνωσής μας, που παρακολουθείται από εκατομμύρια φιλάθλους, και δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανεπηρέαστοι από την κριτική όταν η χρήση του VAR υποτιμά τη διοργάνωση. Το VAR πρέπει να βοηθήσει να έχουμε έναν πιο δίκαιο ανταγωνισμό και όχι το αντίστροφο
»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x