Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα tests events για την άμεση χρήση του VAR στα ελληνικά γήπεδα, αρχής γενομένης από τον προσεχή τελικό Κυπέλλου, όπως φαίνεται από τις κινήσεις της ΕΠΟ, που επιβεβαιώνονται από τον Ηλία Μπέριο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο επί χρόνια προπονητής Ακαδημιών τόνισε ότι τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν test events στα γήπεδα της ΕΠΟ, με νεαρούς ποδοσφαιριστές από παιδικά και εφηβικά τμήματα, ώστε να φανεί η λειτουργικότητα των συστημάτων και η εξοικείωση των Ελλήνων διαιτητών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» των Βάιου Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη:

Για το αν τελικά πραγματοποιήθηκαν δοκιμές του VAR: «Επιβεβαιώνω τις πληροφορίες. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη το γήπεδο της ΕΠΟ ήταν κλεισμένο γιατί γίνονταν test event για το VAR. Υπήρχαν βαν και κάμερες σε πύργους για καλύτερη ορατότητα. Υπήρχαν παιδικά και εφηβικά τμήματα που έκαναν δοκιμές».

Για το αν υπήρχαν διαιτητές στη διαδικασία: «Ήταν αρκετοί και από τη διαιτησία. Έκαναν μία προσομοίωση για να είναι έτοιμοι για τον τελικό, εφόσον αποφασιστεί. Έδειχναν ότι έχουν γνώσεις και το κατέχουν. Καθετί καινούριο θέλει χρόνο, θα υπάρξουν λάθη, αλλά γίνεται μια προετοιμασία, γιατί στην Ελλάδα αποφασίζουμε ξαφνικά κάτι μία μέρα και το εφαρμόζουμε χωρίς δοκιμή».

Για τη συμπεριφορά των παιδιών στους διαιτητές: «Όλοι οι προπονητές στις Ακαδημίες, μαθαίνουμε στους παίκτες ότι δεν πρέπει καν να πλησιάζουν τους διαιτητές».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ