Αγγλία

Μπομπ Πέισλι: Ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό μυαλό στην ελίτ της Λίβερπουλ

Στην παρουσία του στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ, η στατιστική έδειξε ότι κατέκτησε 2,1 τρόπαια ανά σεζόν, επίδοση καλύτερη και από αυτή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Γιουνάιτεντ.

Το γεγονός ότι διαδέχθηκε τον Μπιλ Σάνκλι στον πάγκο της Λίβερπουλ, ίσως αποτέλεσε παράγοντα για να μην πάρει τα εύσημα που πραγματικά άξιζε.

Αναλαμβάνοντας το 1974, σε ηλικία 55 ετών (!), ο Μπομπ Πέισλι έκανε τόσα που τον βοήθησαν να μείνει στην ιστορία, βάζοντας το όνομά του ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους προπονητές και ειδικά στα βιβλία της Λίβερπουλ θα έχει πάντοτε τη θέση που του αρμόζει.

Στην παρουσία του στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ, η στατιστική έδειξε ότι κατέκτησε 2,1 τρόπαια ανά σεζόν, επίδοση καλύτερη και από αυτή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε κατά Μέσο Όρο 1,4 τρόπαια σε κάθε αγωνιστική περίοδο!

Τη Λίβερπουλ, την υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής (περίπου 300 συμμετοχές, αποσύρθηκε το 1954 με τον υποβιβασμό), όσο σαν υπηρεσιακός προπονητής, φυσιοθεραπευτής (!), πρώτος τεχνικός αλλά και γενικός διευθυντής!

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x