Euro 2024

Αυτή η Βραζιλία… δε σηκώνει αστεία!

Ούτε υποψία ότι μπορεί να πέσει θύμα έκπληξης (όπως οι Γερμανοί) δεν επέτρεψε η Βραζιλία! Απόλυτα σοβαρή, η «σελεσάο» καθάρισε άνετα 2-0 τη Σερβία και προκρίθηκε πρώτη και καλύτερη στους «16».

Σαν πραγματικό φαβορί του Μουντιάλ -δηλαδή πρώτη και χωρίς αμφισβήτηση- προκρίθηκε στους «16» η Βραζιλία.

Χωρίς να εντυπωσιάσει (αλλά και χωρίς να δυσκολευτεί) η «σελεσάο» καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Σερβία (2-0).

Τα γκολ των Παουλίνιο (36’) και Τιάγκο Σίλβα (68’) απαγόρευσαν στους «πλάβι» έστω και να σκεφτούν ότι θα κάνουν την έκπληξη και σφράγισαν την κατάληψη της κορυφής στον 5ο όμιλο.

Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τους Βραζιλιάνους ο τραυματισμός του Μαρσέλο, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο 10’ και αναμένονται τα νεότερα για το αν θα προλάβει το παιχνίδι με το Μεξικό.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου

Βραζιλία 7 (5-1)
Ελβετία 5 (5-4)
Σερβία 3 (2-4)
Κόστα Ρίκα 1 (2-5)

Πώς έπαιξαν

inner

Το ματς

Λίγη ώρα πριν τη σέντρα η Γερμανία είχε καληνυχτίσει. Το παράδειγμα του τι θα μπορούσε να πάθε η Βραζιλία αν δεν παρουσιαζόταν σοβαρή ήταν νωπό. Και η «σελεσάο» φρόντισε να μην το ακολουθήσει. Παρά την παγίδα που προσπάθησε να της στήσει η Σερβία (δίνοντας χώρο και ελπίζοντας να τη χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση) η ομάδα του Τιτέ δεν… μάσησε. Παρόλο που έχασε λοιπόν από νωρίς τον Μαρσέλο (ο οποίος έφυγε τραυματίας) δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση και την προσήλωσή της στο πλάνο. Μέχρι που δικαιώθηκε…

Μπορεί λοιπόν ο Νεϊμάρ να νικήθηκε από τον Στόικοβιτς (στη μεγαλύτερη φάση της Βραζιλίας) ωστόσο το γκολ απλώς είχε… αναβληθεί. Γιατί η μπαλιά του Κουτίνιο λίγα λεπτά αργότερα φρόντισε να κόψει τη σερβική άμυνα στη μέση. Και ο Παουλίνιο που χώθηκε στο κενό φρόντισε να «τσιμπήσει» όσο χρειαζόταν την μπάλα για να προλάβει την έξοδο του Σέρβου γκολκίπερ. Αυτό ήταν… Η Βραζιλία είχε βρει το «μαξιλαράκι» ασφαλείας που χρειαζόταν για να διαχειριστεί άνετα το ματς και να κρατήσει εγκλωβισμένη την αντίπαλό της.

inner

Μόνο που εκείνη δεν ήταν διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα. Επιστρέφοντας λοιπόν από την ανάπαυλα, οι Σέρβοι αποφάσισαν να παίξουν τα ρέστα τους. Ανάγκασαν τη Βραζιλία να τους παραδώσει τον έλεγχο. Το πρόβλημα ήταν ωστόσο ότι δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά να βρουν διαδρόμους στη σφιχτή άμυνα που είχαν απέναντί τους. Και όταν κατάφεραν παρόλα αυτά να πλησιάσουν το γκολ (από ασθενή απόκρουση του Άλισον) ο Τιάγκο Σίλβα βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να σώσει τη «σελεσάο» και να τους απαγορεύσει να ξαναμπούν στο ματς.

Ο ίδιος άνθρωπος, δε, που κράτησε το προβάδισμα των Βραζιλιάνων ήταν εκείνος που έμελε να το διευρύνει. Γιατί αφότου ο Νεϊμάρ σπατάλησε το «πάρε-βάλε» του Κουτίνιο στην αντεπίθεση, ο Σίλβα φρόντισε να γίνει ΚΑΙ σκόρερ: Με… νταηλίδικη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ που τελείωσε οριστικά το παιχνίδι. Αφού σφραγίστηκε λοιπόν η πρόκριση και η πρωτιά, το ενδιαφέρον της Βραζιλίας επικεντρώθηκε στο πώς θα σκοράρει ο Νεϊμάρ. Με τους Σέρβους ωστόσο να το παίρνουν επίσης… πατριωτικά και τον Στόικοβιτς να του απαγορεύει τον συνδυασμό της πρόκρισης μ’ ένα δικό του γκολ.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρίσταϊτς): Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τάντιτς, Λιάγιτς (75’ Ζίφκοβιτς), Κόστιτς (83’ Ράντονιτς), Μίτροβιτς (89’ Γιόβιτς)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (10’ λ.τ. Φελίπε Λουίς), Κασεμίρο, Παουλίνιο (66’ Φερναντίνιο), Γουίλιαν, Κουτίνιο (80’ Αουγκούστο), Νεϊμάρ, Ζεσούς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλιρεζά Φαχανί (Ιράν)
ΓΗΠΕΔΟ: «Spartak Stadium», Μόσχα

Τα στιγμιότυπα του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x