Euro 2024

Βεργέτης στον ΣΠΟΡ FM: «Υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης-Χρειαζόμαστε ξένο προπονητή στην Εθνική»

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το πολύ δύσκολο έργο της Ελλάδας στη ρεβάνς με την Κροατία, ενώ τόνισε ότι είναι προτιμότερο να έχει ξένο τεχνικό στο τιμόνι της η Εθνική.

Ζωντανή -έστω και με λίγες πιθανότητες- για πρόκριση στο Μουντιάλ είναι η Εθνική, όπως ανέφερε ο Στάικος Βεργέτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει της ρεβάνς με την Κροατία στο Καραϊσκάκη.

«Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει», τόνισε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες». Αναφερόμενος στη βαριά ήττα (4-1) στο «Μάξιμιρ» στάθηκε στα πολλά ατομικά λάθη που έγιναν.

Σε ό,τι αφορά τον Μίχαελ Σκίμπε και το αν έκανε κακές επιλογές ο πρώην τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης δήλωσε: «Δεν είμαι από αυτούς που την επόμενη ημέρα ξεκινάω κριτική για όσα έγιναν. Έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά από την Πέμπτη. Ο κάθε προπονητής βασίζεται σε κάποιους παίκτες στη διαδικασία που έχει προηγηθεί και αφού αυτοί οι παίκτες την έφεραν μέχρι εδώ για να διεκδικήσει την πρόκριση, στηρίχθηκε σε αυτούς».

Ακόμη, ανέφερε ότι η άποψή του είναι ότι πως η Ελλάδα πρέπει να έχει ξένο τεχνικό στο τιμόνι της. «Έτσι πειθαρχούν οι παίκτες και οι παράγοντες που την περιβάλουν την ομάδα. Είναι πιο αυστηροί στο παρουσιαστικό τους, ίσως να κρατάνε καλύτερα τα γκέμια. Νομίζω ότι όλες οι επιρροές ασκούνται πιο εύκολα στους Έλληνες προπονητές. Θλίβομαι που το λέω, διότι θεωρητικά θα μπορούσα να είμαι και εγώ σε αυτήν τη θέση. Αλλά αυτήν την άποψη έχω σχηματίσει», σχολίασε.

Αναλυτικά μίλησε για:
-τη βαριά ήττα στο εκτός έδρας ματς: «Δυστυχώς δεν κύλησε όπως θα το περιμέναμε. Αφενός τα ατομικά λάθη και αφετέρου το χρονικό σημείο που σημειώθηκαν κόστισαν στην Εθνική. Το χειρότερο ήταν το τρίτο γκολ, διότι ενδεχομένως να καταφέρναμε κάτι καλύτερο αν πηγαίναμε με το εις βάρος μας 2-1 στα αποδυτήρια. Μην ξεχνάμε ότι είναι καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και γενικά καλό σύνολο».

-το αν υπάρχουν πιθανότητες να γυρίσει το… χαρτί: «Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει. Εκτός του ότι χάνεις ψυχολογία με τέτοιο αποτέλεσμα, παίρνει ο αντίπαλος ψυχολογία και στο πρώτο ματς έπαιζαν και μπροστά στον κόσμο τους οι Κροάτες. Είναι καλή ομάδα και ενδεχομένως καλύτερη από εμάς. Ωστόσο, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με καλύτερες ομάδες, αλλά αυτήν τη φορά υπήρχε η διαφορά ότι έγιναν λάθη από εμάς. Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες. Πρέπει να χτίσουμε λιθαράκι-λιθαράκι τον αυριανό αγώνα. Να βάλουμε δηλαδή ένα γρήγορο γκολ για να φτιάξουμε ψυχολογία. Δεν σημαίνει ότι θα πέσει η δική τους. Το δεύτερο μαξιλαράκι είναι να μπει γκολ μέχρι το ημίχρονο. Θα πρέπει μετά, κυνηγώντας και το τρίτο γκολ, να κλείσουμε χώρους για να μην μας φύγουν και δεχθούμε γκολ που θα είναι καταστροφικό».

-τα λάθη που έγιναν από τον Σκίμπε και την επόμενη ημέρα σε περίπτωση αποκλεισμού: «Δεν είμαι από αυτούς που την επόμενη ημέρα ξεκινάω κριτική για όσα έγιναν. Έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά από την Πέμπτη. Ο κάθε προπονητής βασίζεται σε κάποιους παίκτες στη διαδικασία που έχει προηγηθεί και αφού αυτοί οι παίκτες την έφεραν μέχρι εδώ για να διεκδικήσει την πρόκριση, στηρίχθηκε σε αυτούς. Είναι μια λογική αυτή που λέτε: αφού έχω απουσίες, πρέπει να πάρω κάποιον που είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχει και η λογική ότι πρέπει να στηριχθώ στον κορμό μου και να βρω λύση εκ των έσω. Ο προπονητής μας επέλεξε το δεύτερο. Πρέπει να καταπραΰνονται οι φωνές σε τέτοιες καταστάσεις. Μακάρι να είμαστε παντού παρόντες, αλλά δεν χρειάζεται να γινόμαστε καταστροφολόγοι όταν δεν τα καταφέρνουμε. Υπάρχουν πολλές εθνικές που κάνουν πολλά χρόνια να επανέλθουν μετά από αποτυχίες. Εμείς μπορέσαμε και επανήλθαμε γρήγορα. Για παράδειγμα, η Τσεχία έχει χαθεί εδώ και δέκα χρόνια».

-το αν πρέπει να συνεχίσει ο Σκίμπε στην Εθνική: «Αυτό που έχω αποκρυσταλλώσει σαν άποψη είναι ότι καλώς ή κακώς χρειαζόμαστε κάποιον ξένο στην Εθνική γιατί μάλλον έτσι πειθαρχούν οι παίκτες και οι παράγοντες που την περιβάλουν την ομάδα. Είναι πιο αυστηροί στο παρουσιαστικό τους, ίσως να κρατάνε καλύτερα τα γκέμια. Νομίζω ότι όλες οι επιρροές ασκούνται πιο εύκολα στους Έλληνες προπονητές. Θλίβομαι που το λέω, διότι θεωρητικά θα μπορούσα να είμαι και εγώ σε αυτήν τη θέση. Αλλά αυτήν την άποψη έχω σχηματίσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x