Euro 2024

Ισλανδία: Ομάδα-θαύμα σε νέες περιπέτειες

Πριν από δύο καλοκαίρια κατάφερε να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη και πλέον θέλει να δώσει συνέχεια στο... θαύμα της, μέσω μιας ακόμα καλής πορείας αυτή τη φορά στο πρώτο Μουντιάλ που θα λάβει μέρος.

Πρόκειται για μια ομάδα-θαύμα με όλη τη σημασία της λέξης.

Οι παίκτες που συνθέτουν το σύνολο της Ισλανδίας έχουν καταφέρει να βάλουν τη χώρα στον ποδοσφαιρικό χάρτη, να γίνουν γνωστές πολλές ιστορίες για τους αθλητές της και ταυτόχρονα να έχουν καταγράψει μια καταπληκτική πορεία στο προ διετίας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία.

Μπορεί ως φανέλα να μην λέει πολλά, αλλά διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που πραγματοποιούν αξιοπρόσεκτες πορείες σε κορυφαία πρωταθλήματα όπως το αγγλικό και λίγο έως πολύ είναι μια φουρνιά που παίζουν μαζί από το 2011, έχοντας φυσικά κάποιες διαφοροποιήσεις.

Η αμυντική τους συνέπεια θα είναι το κλειδί για μια ενδεχόμενη επιτυχία, ενώ επιθετικά έχουν και ποιότητα και ταχύτητα, αλλά και μεγάλη δύναμη στις στημένες φάσεις.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Όλοι την περίμεναν τριτο-τέταρτη σε όμιλο με Κροατία, Ουκρανία, Τουρκία, ωστόσο όχι μόνο τους έβαλε όλους στη θέση τους, αλλά τερμάτισε και 1η θέση με 22 βαθμούς. Νίκησε δύο φορές την Τουρκία, νίκησε μία φορά την Κροατία με γκολ στο 90’ και την Ουκρανία και κάπως έτσι, εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των Κροατών, αφήνοντάς τους δεύτερους.

Το «αστέρι»

inner

Γκίλφι Σίγκουρντσον. Υπάρχει Ισλανδός μεσοεπιθετικός για τον οποίο η Έβερτον δαπάνησε κοντά στα 50 εκατ. Ευρώ για να τον αποκτήσει! Δεν γίνεται, λοιπόν, να μην είναι αυτός ο ηγέτης της ομάδας. Με 57 συμμετοχές και 19 γκολ είναι πράγματι ένας παικταράς με εκπληκτικές εκτελέσεις σε στατικές φάσεις ενώ στόχος του είναι να γίνει και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του, ξεπερνώντας τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν που σταμάτησε στα 26.

Αξίζει να τον δεις

inner

Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον. Εκπληκτική σεζόν με την εκπληκτική Μπέρνλι ο Ισλανδός αριστεροπόδαρος winger. Διαθέτει όλο το πακέτο, καθώς είναι γρήγορος, με άριστη τεχνική και σωστές μεταβιβάσεις και είναι και σε μια ηλικία (27) που μπορεί να προσφέρει όλο του το ταλέντο σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει από το υψηλότερο επίπεδο.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή

Τερματοφύλακες:
Χάνες Χάλντορσον (Ράντερς), Ρούναρ Ρούναρσον (Νόρτζελαντ), Φρέντερικ Σραμ (Ρόσκιλντε)

Αμυντικοί:
Άρι Σκούλασον (Λόκερεν), Χέρντουρ Μάγκνουσον (Μπρίστολ Σίτι), Ράγκναρ Σίγκουρντσον (Ροστόβ), Κάρι Άρνασον (Αμπερντίν), Χόλμαρ Έιγιολφσον (Λέφσκι), Σβέριρ Ίνγκασον (Ροστόβ), Μπίρκιρ Σάιβαρσον (Βάλουρ), Σάμουελ Φρίντγιονσον (Βαλερέγκα)

Μέσοι:
Γκίλφι Σίγκουρντσον (Έβερτον), Άρον Γκούναρσον (Κάρντιφ), Έμιλ Χάλφρεντσον (Ουντινέζε), Μπίρκιρ Μπιάρνασον (Άστον Βίλα), Γιόχαν Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Όλαφουρ Σκούλασον (Καράμπιουκσπορ), Άρνορ Τρίστασον (Μάλμε), Ρούρικ Γκίσλασον (Ζάντχαουζεν)

Επιθετικοί:
Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Άουγκσμπουργκ), Μπιερν Σίγκουρντσον (Ροστόβ), Γιον Μπέντβαρσον (Ρέντινγκ), Άλμπερτ Γκούντμουντσον (Αϊντχόφεν)

Στην άκρη του πάγκου:

inner

Χέιμιρ Χάλγκριμσον. Ο 51χρονος οδοντίατρος, αφού αυτό είναι το κανονικό του επάγγελμα αποτέλεσε τον βοηθό του Λαρς Λάγκερμπακ και ανέλαβε πρώτος όταν ο τελευταίος αποχώρησε για να αναλάβει την εθνική Νορβηγίας. Στο άκουσμα της σύνθεσης του ομίλου είπε ότι στόχος είναι η πρόκριση. Για να δούμε τι θα καταφέρει ο... γιατρός.

Πότε παίζει

- 16 Ιουνίου: Αργεντινή – Ισλανδία (16:00)
- 22 Ιουνίου: Νιγηρία – Ισλανδία (18:00)
- 26 Ιουνίου: Ισλανδία – Κροατία (21:00)

Πού στοχεύει

Όταν ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας θέλει πρόκριση στην επόμενη φάση, τότε δεν μένει να αποδειχθεί και εντός γηπέδου κατά πόσο υπάρχουν αυτές προϋποθέσεις. Όσο για τη συνέχεια είπε ότι εφόσον έχει αποκλείσει μία εκ των Αργεντινή, Νιγηρία, Κροατία, τότε ο ίδιος και οι παίκτες του δεν έχουν να φοβηθούν κανένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x