Euro 2024

Αυστραλία: Ομάδα-γρίφος με Μαρβάικ στον πάγκο

Λίγους μήνες πριν από τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αυστραλία αναγκάστηκε σε αντικατάσταση προπονητή, αφού ο Μπερτ φαν Μάρβαϊκ πήρε τη θέση του «κουρασμένου» Άγγελου Ποστέκογλουυ. Θα της βγει;

Εκεί που όσοι περίμεναν ακόμα μία συμμετοχή – την τέταρτη συνεχόμενη – συμμετοχή της Αυστραλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο να περνά απλά ως μία αναφορά, η ομοσπονδία της χώρας υποχρεώθηκε να τα παίξει όλα για όλα λίγους μήνες πριν από τη σέντρα

Περνώντας από χίλια κύματα (προκριματικά και κατόπιν τις Συρία και Ονδούρα), ο Ελληνοαυστραλός προπονητής, Άγγελος Ποστέκογλου υπέβαλε την παραίτησή του δηλώνοντας «κουρασμένος» από την ευθύνη να διαχειρίζεται την ευθύνη του εθνικής ομάδας της χώρας του. Πολλοί απόρησαν και εξακολουθούν να το κάνουν, αλλά η ομοσπονδία προχώρησε παρακάτω και ειδικότερα στην πρόσληψη του Μπερτ φαν Μαρβάικ.

Αυτομάτως, λοιπόν, η Αυστραλία αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν άλυτο γρίφο για όλους και πολύ περισσότερο για τους αντιπάλους της στον Γ’ όμιλο. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολλανδός προπονητής πάει για την... εμπειρία, αφού ήδη έχει ανακοινωθεί ο επόμενος, ονόματι Γκρέιαμ Άρνολντ.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Αγωνιζόμενη στην προκριματικά της ασιατικής ζώνης, η Αυστραλία τερμάτισε 3η στην ισοβαθμία με τη Σαουδική Αραβία και έτσι κλήθηκε να δώσει διπλούς αγώνες με τον τρίτο του άλλου ομίλου. Απέκλεισε, λοιπόν, τη Συρία (1–1, 2–1) και στη συνέχεια αναμετρήθηκε με την Ονδούρα. Ισόπαλη (0-0) στο πρώτο ματς και... στεγνό καθάρισμα (3-1) στον δεύτερο αγώνα στο Σίδνεϊ με χατ-τρικ του Γέντινακ.

Το «αστέρι»

inner

Αν μιλούσαμε για δύο-τρία χρόνια πριν θα μιλούσαμε για τον άνθρωπο που αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, τον Τιμ Κέιχιλ. Αλλά, πλέον, είναι στα 38 και δεν αναμένεται να έχει ρόλο βασικού. Η ευθύνη του ηγέτη περνά στον Μάιλ Γέντινακ. Ο 33χρονος μέσος της Άστον Βίλα είναι αρχηγός της ομάδας, έχοντας 75 συμμετοχές και 18 γκολ με τα «καγκουρό». Πέτυχε και το χατ-τρικ κόντρα στην Ονδούρα.

Αξίζει να τον δεις

inner

Σε μια ομάδα που θα έχει αρκετή πίεση, ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι του ανώτατου επιπέδου και αυτός είναι ο Μάθιου Ράιαν. Στα 26 του πια, θεωρήθηκε πολύ μεγάλο ταλέντο στο ξεκίνημά του, έχοντας παίξει σε Μπριζ, Βαλένθια, Γκενκ και πλέον τώρα είναι ο βασικός και αναντικατάστατος γκολκίπερ της Μπράιτον, συμβάλλοντας πολλά στην παραμονή της ομάδας στην Premier League.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή

Τερματοφύλακες:
Μπραντ Τζόουνς (Φέγενορντ), Μάθιου Ράιαν (Μπράιτον), Ντάνιελ Βούκοβιτς (Γκενκ)

Αμυντικοί:
Αζίζ Μπεχίτς (Μπουρσασπόρ), Μίλος Ντέγκενεκ (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Μάθιου Γιούρμαν (Σουγουόν Μπλούγουινγκς), Τζέιμς Μέρεντιθ (Μίλγουολ), Τζος Ρίσντον (Γουέστερν Σίντνεϊ Γουόντερερς), Τρεντ Σέινσμπερι (Γκρασχόπερς)

Μέσοι:
Τζάκσον Ιρβάιν (Χαλ), Μίλε Γέντινακ (Άστον Βίλα), Ρόμπι Κρούζε (Μπόχουμ), Μάσιμο Λουόνγκο (Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς), Μαρκ Μίλιγκαν (Αλ Αχλί), Άαρον Μούι (Χάντερσφιλντ), Τομ Ρόγκιτς (Σέλτικ)

Επιθετικοί:
Ντάνιελ Αρζάνι (Μέλμπουρν Σίτι), Τιμ Κέιχιλ (Μίλγουολ), Τόμι Γιούριτς (Λουκέρνη), Μάθιου Λέκι (Χέρτα Βερολίνου), Τζέιμι Μακλάρεν (Χιμπέρνιαν), Άντριου Νάμπουτ (Ουράουα Ρεντ Ντάιαμοντς), Ντιμίτρι Πετράτος (Νιούκαστλ Τζετς)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Μπερτ φαν Μάρβαϊκ. Όλοι θα θέλαμε να είχαμε τη δουλειά του, αφού πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς να έχει περάσει το άγχος των προκριματικών και παράλληλα δεν θα έχει το άγχος για τη δουλειά του, αφού ήδη έχει ανακοινωθεί ο επόμενος προπονητής της Αυστραλίας. Ιδιαίτερα πραγματιστής για τη δουλειά που έχει αναλάβει, έχει τονίσει ότι στόχος του είναι οι βαθμοί και όχι η ποιότητα του ποδοσφαίρου. Στα 66 του δεν έχει να αποδείξει πολλά, έχοντας περάσει από τον πάγκο ομάδων όπως η Φέγενορντ, η Ντόρτμουντ, Αμβούργο και η εθνική Ολλανδίας.

Πότε παίζει

- 16 Ιουνίου: Γαλλία – Αυστραλία (13:00)
- 21 Ιουνίου: Δανία – Αυστραλία (15:00)
- 26 Ιουνίου: Αυστραλία – Περίου (17:00)

Πού στοχεύει

Δεν μπορεί να στοχεύει σε πρόκριση από τον όμιλο. Είναι έτσι τα δεδομένα που δεν είναι φαβορί για κάτι τέτοιο. Και οι τρεις αντίπαλοί της είναι στις 12 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, άρα θα πάει για την έκπληξη και κυρίως να είναι ανταγωνιστική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x