Euro 2024

Περού: Στη Ρωσία με βλέψεις και... Γκερέρο

Επιστροφή σε Μουντιάλ έπειτα από 36 χρόνια για το Περού, που κατάφερε να βρει την αυθεντική του αγωνιστική ταυτότητα και ταξιδεύει στη Ρωσία με μεγάλες αξιώσεις που φτάνουν μέχρι την πρόκριση.

Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά για τους Περουβιανούς που αποτελούν έναν αυθεντικό ποδοσφαιρικό λαό, αποτελεί ένα όνειρο.

Η συμμετοχή της ομάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε τείνει σε κακόγουστο αστείο, ωστόσο η πρόσληψη του Ρικάρντο Γκαρέκα στον πάγκο της ομάδας το 2015 τα άλλαξε όλα. Αποτέλεσμα ήταν η παρουσία της σε ένα Μουντιάλ μετά το 1982, όταν διεξήχθη στην Ισπανία. Λογικό, λοιπόν, ο προπονητής να αντιμετωπίζει ως ήρωας στα μάτια των Περουβιανών, αφού δεν πιστώνεται μόνο την πρόκριση, αλλά και την αλλαγή φιλοσοφίας η οποία πλέον ταυτίζεται με το DNA, που λέει τεχνική, ποιότητα, αλλά προσήλωση στην πειθαρχία.

Το ακόμα πιο θετικό; Ο εμβληματικός επιθετικός, Πάολο Γκερέρο, που είναι φυσικά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Περού, θα αγωνιστεί κανονικά, αφού η τιμωρία του για υπόθεση ντόπινγκ «πάγωσε», με τη λογική να επικρατεί, ενώ στα τελευταία φιλικά είναι εντυπωσιακή, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Το ξεκίνημά της στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, αλλά οι συγκυρίες την ευνόησαν. Το ματς της 7ης αγωνιστικής κόντρα στη Βολιβία το έχασε εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά το κέρδισε στα χαρτιά λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη και έκτοτε ανέβαινε συνεχώς. Αποκορύφωμα η ισοπαλία που πήρε εκτός από την Αργεντινή, σε μια περίοδο η ομάδα του Μέσι «καιγόταν» για νίκες. Τελικά, τερμάτισε 5η, αφήνοντας εκτός στην ισοβαθμία τη Χιλή και μεταφέρθηκε σε αγώνα μπαράζ κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Η ισοπαλία (0-0) εκτός και η νίκη (2-0) εντός της έδωσαν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Το «αστέρι»

inner

Κανένα ερώτημα... Ο Πάολο Γκερέρο δικαιώθηκε από το CAS για την υπόθεση ντόπινγκ για την οποία κατηγορήθηκε, καθώς το ελβετικό δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του παίκτη, ότι η κοκαΐνη που ανιχνεύθηκε στο αίμα του ήταν από ένα τσάι που ήπιε έπειτα από τον εκτός έδρας αγώνα με την Αργεντινή. Έχει πετύχει 34 γκολ σε 87 συμμετοχές και ακόμα και στα 34 του τα καταφέρνει περίφημα, όπως δείχνει και τη φανέλα της Φλαμένγκο.

Αξίζει να τον δεις

inner

Κρατήστε το όνομα: Έντισον Φλόρες. Ο 24χρονος αριστερός κυρίως εξτρέμ έχει έρθει στην Ευρώπη από τη Βιγιαρεάλ, που τον έστειλε απευθείας στη δεύτερη ομάδα, αλλά η Άαλμποργκ είναι αυτή που τον έχει φέρει στο σημερινό επίπεδο, ως πρωτοκλασάτο παίκτη της ενδεκάδας του Γκαρέκα. Άλλωστε, μιλάμε για έναν παίκτη που δεν είναι επιθετικός, ωστόσο έχει καταγράψει 9 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή

Τερματοφύλακες:
Πέδρο Γκαγιέσε (Βερακρούζ), Κάρλος Κασέδα (Βερακρούζ), Χοσέ Καρβάλιο (UTC)

Αμυντικοί:
Λουίς Αντβίνκουλα (Λόμπος), Αλντο Κόρσο (Ουνιβερσιτάριο), Μιγκέλ Τραούκο (Φλαμένγκο), Κριστιάν Ράμος (Βερακρούζ), Αλμπέρτο Ροντρίγκες (Τζούνιορ), Μιγκέλ Αραούχο (Αλιάνσα Λίμα), Αντερσον Σανταμαρία (Πουέμπλα), Νίλσον Λογιόλα (Μελγκάρ)

Μέσοι:
Εντισον Φλόρες (Άαλμποργκ), Πάολο Ουρτάδο (Γκιμαράες), Ρενάτο Τάπια (Φέγενορντ), Γιοσιμάρ Γιοτούν (Ορλάντο Σίτι), Πέδρο Ακίνο (Λεόν), Κριστιάν Κουέβα (Σάο Πάουλο), Βίλμερ Καρταχένα (Βερακρούζ)

Επιθετικοί:
Πάολο Γκερέρο (Φλαμένγκο), Αντρέ Καρίγιο (Γουότφορντ), Τζέφερσον Φαρφάν (Λοκομοτίβ Μόσχας), Άντι Πόλο (Πόρτλαντ), Ραούλ Ρουϊντιάς (Μορέλια)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Ο Ρικάρντο Γκαρέκα, όπως αναφέραμε, είναι ήδη ο αγαπημένος των Περουβιανών και λογικό. Ο 60χρονος Αργεντινός, ως παίκτης συνδέθηκε με την Μπόκα Τζούνιορς ενώ αγωνίστηκε 20 φορές με την εθνική ομάδα της χώρας του. Έχει περάσει από πάρα πολλές ομάδες, αλλά το Περού ήταν η πρώτη του εθνική και κρίνεται απόλυτα πετυχημένη η πορεία του.

Πότε παίζει

- 16 Ιουνίου: Περού – Δανία (19:00)
- 21 Ιουνίου: Γαλλία – Περού (18:00)
- 26 Ιουνίου: Αυστραλία – Περού (17:00)

Πού στοχεύει

Ο όμιλός της είναι ισορροπημένος, με εξαίρεση την παρουσία της Γαλλίας, που είναι ένα... κλικ πιο πάνω. Εκ πρώτης ανάγνωσης, φαίνεται ότι θα παλέψει με τη Δανία για το δεύτερο εισιτήριο, αλλά αυτά σε τελική φάση Μουντιάλ είναι σχετικά. Πάντως θέλει να συνοδεύσει την επιτυχία της παρουσίας στη Γαλλία με την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x