Euro 2024

Κολομβία: Έχει την ποιότητα και το ταλέντο να πάει μακρία

Η παρουσία της στο προηγούμενο Μουντιάλ και ο αποκλεισμός από την 8αδα ανέβασε τον πήχη για την Κολομβία, που θα ταξιδέψει στη Ρωσία με στόχο να αποτελέσει και πάλι την ευχάριστη έκπληξη.

Μια Κολομβία γεμάτη ταλέντο και εμπειρία!

Οι «καφετέρος» είναι έτοιμοι να επαναλάβουν πορεία αντίστοιχη με αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας τo 2014, όταν και έφτασαν ως τα προημιτελικά. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κορμό με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που λάμπουν στα γήπεδα της Ευρώπης. Με τον Χάμες Ροντρίγκες να κάνει για ακόμα μία φορά τα πάντα και τον Ραδαμέλ Φαλκάο να μοιάζει να έχει βρει τον παλιό γνώριμο… killer εαυτό του, ο Ζοσέ Πέκερμαν μπορεί δικαιολογημένα να πιστεύει πως η 8αδα δεν είναι τελικά και τόσο μακριά.

Στο δρόμο για την Ρωσία

Με μπόλικο άγχος και μία… βολική ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Περού, κατάφερε να σφραγίσει την 4η θέση στη ζώνη της Νότιας Αμερικής και μαζί το εισιτήριο για το Μουντιάλ μαζί με τις Βραζιλία, Ουρουγουάη και Αργεντινή. Συγκέντρωσε συνολικά 27 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους αλμπισελέστε που τερμάτισαν στην 3η θέση. Πρώτος της σκόρερ ο Χάμες με 6 τέρματα, με τους Μπάκα και Φαλκάο να ακολουθούν με 3 και 2 αντιστοίχως.

Το «αστέρι»

inner

Όπως και στο προηγούμενο Μουντιάλ, έτσι και σε αυτό ο αγωνιστικός ηγέτης της Κολομβίας θα είναι ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ανάλογα τις… ορέξεις του πρόκειται να κρίνει σε σημαντικό βαθμό την πορεία των «καφετέρος» στη διοργάνωση και να καθορίσει το ποιο θα είναι το αγωνιστικό ταβάνι. Καθοριστικός παράγοντας στην φάση των προκριματικών τόσο με τα τέρματα που σημείωσε, όσο και με τη συνεισφορά του στη δημιουργία. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα καθώς κρίνεται απαραίτητος τόσο στην εκτέλεση, όσο και στην ομαλή κυκλοφορία της μπάλας. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Μπάγερν Μονάχου, ως δανεικός από τη Ρεάλ. Με τους Βαυαρούς κατέγραψε 39 συμμετοχές σε Γερμανία και Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας να σκοράρει 8 φορές, ενώ 14 είχε το ρόλο του δημιουργού.

Αξίζει να τον δεις

inner

Αιχμή του δόρατος σε αυτή την ομάδα αποτελεί ο αρχηγός Ραδαμέλ Φαλκάο. Ο 32χρονος τα τελευταία δύο χρόνια μοιάζει… αναγεννημένος με τη φανέλα της Μονακό, έχοντας αφήσει πίσω του τις δύσκολες προηγούμενες σεζόν. Τη φετινή περίοδο σε 36 παιχνίδια βρήκε δίχτυα 24 φορές, υπενθυμίζοντας σε πολλούς τον λόγο που του δόθηκε το προσωνύμιο του «τίγρη». Ο Ζοσέ Πέκερμαν ευελπιστεί η καλή κατάσταση που βρίσκεται, να διαρκέσει ως τα μέσα του Ιούλη, καθώς με τον κανονικό Φαλκάο η Κολομβία μπορεί να βλέπει μακριά.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή

inner

Τερματοφύλακες:
Νταβίντ Οσπίνα (Άρσεναλ), Καμίλο Βάργκας (Κάλι), Χοσέ Φερνάντο Κουδράδο (Όνσε Κάλδας)

Αμυντικοί:
Ντάβινσον Σάντσες (Τότεναμ), Γιέρι Μίνα (Μπαρτσελόνα), Όσκαρ Μουρίγιο (Πατσούκα), Κριστιάν Ζαπάτα (Μίλαν), Σαντιάγο Αρίας (Αϊντχόφεν), Γιόχαν Μοχίκα (Χιρόνα), Φρανκ Φάμπρα (Μπόκα Τζούνιορς)

Μέσοι:
Κάρλος Σάντσες (Φιορεντίνα), Βίλμαρ Μπάριος (Μπόκα Τζούνιορς), Ματέους Ουρίμπε (Αμέρικα), Τζέφερσον Λέρμα (Λεβάντε), Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο (Γιουβέντους), Αμπέλ Αγκιλάρ (Κάλι), Χάμες Ροδρίγκες (Μπάγερν), Χοσέ Χεριμπέρτο Ισκιέρδο (Μπράιτον), Χουάν Φερνάντο Κιντέρο (Ρίβερ Πλέιτ)

Επιθετικοί:
Μιγκέλ Άνχελ Μπόρχα (Παλμέιρας), Κάρλος Μπάκα (Βιγιαρεάλ), Λουίς Φερνάντο Μουριέλ (Σεβίλλη), Ραδαμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Ζοσέ Πέκερμαν. Από τα πιο βαριά ονόματα προπονητών της φετινής διοργάνωσης. Από το 2012 που ανέλαβε τις τύχες της Κολομβίας έχει καταφέρει να την οδηγήσει σε δύο συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά και στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Κόπα Αμέρικα του 2016. Στα 68 του χρόνια ετοιμάζεται για τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, με την αρχή να γίνεται το 2006 ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής. Σε διασυλλογικό επίπεδο έχει αναλάβει το τιμόνι ομάδων από την Αργεντινή, της ισπανικής Λεγανές, καθώς και των μεξικάνικων, Τίγρες και Τολούκα.

Πότε παίζει

- 19 Ιουνίου: Κολομβία-Ιαπωνία (15:00)
- 24 Ιουνίου: Πολωνία-Κολομβία (21:00)
- 28 Ιουνίου: Σενεγάλη-Κολομβία (17:00)

Πού στοχεύει

Θεωρητικά ο όμιλος στον οποίο βρίσκεται την αναγκάζει να θεωρεί την πρόκριση στους 16 ως το ελάχιστο… δυνατό. Από εκεί και πέρα θα πέσει πιθανότατα πάνω σε μία εκ των Βέλγιο ή Αγγλία και εκεί θα πρέπει να δείξει τα δόντια της. Στο προηγούμενο Μουντιάλ έδειξε πως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και πως όποια ομάδα την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x