Euro 2024

Και στο τέλος νικάει το Ιράν!

Με την μπάζερ μπίτερ κεφαλιά του Μπουχαντούζ, ο οποίος στο 95' μπέρδεψε τις εστίες, το Ιράν σόκαρε το Μαρόκο επικρατώντας με 1-0 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ιρανικός… τυφώνας χτύπησε το Μαρόκο!

Το Ιράν των Μασούντ, Χατζισαφί και Καρίμ ξέρανε τους Μαροκινούς (1-0) και με το αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 95’ έφτασε σε ένα ανέλπιστο τρίποντο και μπήκε για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Κάκιστο το θέαμα στο παιχνίδι ειδικά στο δεύτερο μέρος, με την ισοπαλία να μοιάζει το δικαιότερο αποτέλεσμα. Ωστόσο η σέντρα του Χατζισαφί στην τελευταία φάση του ματς και ο κακός υπολογισμός του Μπουχαντούζ έκρινε το αποτέλεσμα και χάρισε τη νίκη στο συγκρότημα του Κάρλος Κεϊρόζ.

Βασικοί αγωνίστηκαν και οι τρεις «Έλληνες», με τον Μασούντ να αντικαθίσταται στο 67’.

Αποχαιρετά επί της ουσίας από σήμερα τη διοργάνωση το Μαρόκο, καθώς πλέον κυνηγά δύο μεγάλα αποτελέσματα κόντρα στα φαβορί του ομίλου, Πορτογαλία και Ισπανία.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού.

Πως έπαιξαν



Μαρόκο

inner

Ιράν

inner

Το ματς



Πολύ πιο αποφασισμένο ξεκίνησε την αναμέτρηση το Μαρόκο, έχοντας προλάβει ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο να δείξει τις απειλητικές του διαθέσεις. Αρχικά στο 2’, όταν ο Χαρίτ δεν βρήκε σωστά τη μπάλα με το σουτ να καταλήγει άουτ και εν συνεχεία στο 4’ με τον Ζιγιέκ να βρίσκεται ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι αλλά να κάνει… τσαφ. Η κατοχή στο πρώτο τέταρτο έφτασε σε ποσοστά ολοκληρωτικών… καθεστώτων (74%-26%) υπέρ των Μαροκινών.

Μετά το μουδιασμένο ωστόσο ξεκίνημα, το Ιράν άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 19’ έφτασε μία… ανάσα από το 1-0 με τον Ανσαριφάρντ ωστόσο να χάνει την ισορροπία του την τελευταία στιγμή και να μην πλασάρει σωστά, χάνοντας την πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους Ιρανούς στο ματς. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά και η μοναδική αξιόλογη φάση που θα μπορούσε να καταγραφεί, ήταν η προσπάθεια του Χαρίτ, ο οποίος στο 30’ μπήκε στην περιοχή των Ιρανών από αριστερά με το πλασέ του να μπλοκάρεται άνετα από τον Μπεϊρανβάντ.

inner

Οι Ασιάτες είχαν καταφέρει να κλείσουν όλους τους πιθανούς διαδρόμους προς την εστίας τους διαβάζοντας πολύ σωστά το επιθετικό παιχνίδι των Μαροκινών. Μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αν ο Ασμούν στο 43’ δεν αποδεικνυόταν… λιπόψυχος και πλάσαρε σωστά στο ανεπανάληπτο τετ α τετ που του παρουσιάστηκε. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα (0-0).

Με… προσεκτικές διαθέσεις και με προτεραιότητα να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι δύο αντίπαλοι έδειχναν να συμβιβάζονται με το βαθμό της ισοπαλίας, προκειμένου να μην φύγουν με άδεια χέρια από το παιχνίδι.

inner

Ουσιαστικά η μοναδική αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος ήταν ένα γυριστό σουτ στην κίνηση του Ζιγιέκ στο 79’, το οποίο και αποσόβησε σε κόρνερ ο Μπεϊρανβάντ. Όλα έδειχναν πως η μπίλια θα κάτσει στο… μηδέν και μόνο κάποιο απρόοπτο θα άλλαζε τις ισορροπίες στο ματς. Και έτσι και έγινε, μια και στο 95’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί από τα αριστερά της περιοχής των Μαροκινών, ο Μπουχαντούζ έκανε τραγικό υπολογισμό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα (1-0) και επί της ουσίας τη νίκη στο Ιράν.

Το τελικό σφύριγμα του Τσακίρ έδωσε το έναυσμα προκειμένου να αρχίσουν οι ξέφρενοι ιρανικοί πανηγυρισμοί, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν με τρεις πόντους στο σακούλι τους και πλέον μπορούν να ονειρεύονται ακόμα και την πρόκριση στην φάση των νοκ άουτ.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρόκο (Χερβέ Ρενάρντ): Μουνίρ, Χακίμι, Μπενατιά, Σαΐς, Ζίγιεκ, Ελ Αχμάντι, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Άμπραμπατ, Χαρίτ, Ελ Κααμπί

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Μασούντ, Εμπραχίμι, Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά, Αζμούν

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: Αγίας Πετρούπολης

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x