Euro 2024

Ο νέος «βασιλιάς» της Βραζιλίας

Δεν χωρά αμφιβολία πως μια από τις πιο λαμπερές φιγούρες της διοργάνωσης είναι ο Νεϊμάρ.

Όλος ο κόσμος κινείται στους ρυθμούς του Μουντιάλ και για τον επόμενο μήνα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Όπως σε κάθε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έτσι και τώρα, υπάρχουν τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν.

Δεν χωρά λοιπόν αμφιβολία πως μια από τις πιο λαμπερές φιγούρες της διοργάνωσης είναι ο Νεϊμάρ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Βραζιλιάνος μέσος της Παρί ήταν το πρόσωπο του περσινού καλοκαιριού λόγω της μεταγραφής του στην γαλλική ομάδα. Θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο αλλά και για την Εθνική ομάδα της χώρας του αν καταφέρει να οδηγήσει την Σελεσάο στην κατάκτηση του Μουντιάλ.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως η φανέλα της Βραζιλίας είναι πολύ «βαριά». Όταν μάλιστα στην πλάτη υπάρχει το 10, τότε γίνεται «ασήκωτη» και ο ΝεΪμάρ γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες των συμπατριωτών του. Ο μεσοεπιθετικός της Παρί είναι αυτός που πρέπει να βγει μπροστά για την Βραζιλία. Όπως το έκαναν παλιότερα ο Γκαρίντσα, ο Πελέ, ο Ζίκο, ο Ρομάριο, ο Ρονάλντο, ο Ριβάλντο, ο Ροναλντίνιο.

Ο «θρόνος» είναι εκεί και περιμένει τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ. Δεν χωρά αμφιβολία πως έχει τις δυνατότητες να γίνει ο νέος «βασιλιάς» της χώρας του. Δεν είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον Νεϊμάρ. Σίγουρα πολύ καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.Το αν θα τα καταφέρει δεν μπορεί να το προβλέψει κάποιος. Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι πρέπει να βγει μπροστά, ότι πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας των Βραζιλιάνων για κατάκτηση του έκτου Μουντιάλ.

Αν ο Νεϊμάρ οδηγήσει την Βραζιλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ θα είναι ο απόλυτος ήρωας για τους Βραζιλιάνους. Θα γράψει το όνομα του σε σελίδες δόξας, δίπλα σε μύθους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κι αυτό θα είναι ένα μοναδικό επίτευγμα.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τα ποιοτικά «στηρίγματα» που θα έχει ο σούπερ σταρ της Βραζιλίας. Γιατί αυτή την φορά η μεσοεπιθετική γραμμή της Βραζιλίας «πετάει φωτιές» και με μπροστάρη τον Νεϊμάρ μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x