Γενικά

Νίκησε και έμεινε μόνη πρώτη η Σερβία – «Λύτρωση» στο 94’ για Ρουμανία

Με πρωταγωνιστή τον Μίτροβιτς που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, η Σερβία κέρδισε εύκολα το Μαυροβούνιο 2-0 εκτός έδρας και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Νικηφόρα συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Σερβία, η οποία κέρδισε στην Ποντγκόριτσα το γειτονικό Μαυροβούνιο με 2-0 για την τρίτη αγωνιστική του τρ΄του ομίλου. Οι Σέρβοι ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 18’, με τον Μίτροβιτς να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ρόντιτς από τον Στοΐκοβιτς.

Το Μαυροβούνιο προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, πήρε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, αλλά η άμυνα της Σερβίας ήταν σωστά οργανωμένη και αντιμετώπισε με επιτυχία τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Η Σερβία, όμως, έδειχνε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και τελικά από μία τέτοια βρήκε και το δεύτερο γκολ της στο 81’, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε την πάσα από τα δεξιά, ο Σάβιτς άφησε πανέξυπνα τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Μίτροβιτς διαμόρφωσε εύκολα το τελικό 0-2.




Με γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η Ρουμανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Nations League στο Βίλνιους κόντρα στη Λιθουανία με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς (13’), όταν ο Τσίπτσιου γλιστρώντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που ξεκίνησε από πολύ όμορφη ενέργεια και πάσα του Στάντσιου.

Στην συνέχεια, η Λιθουανία δεν κατάφερε να αντιδράσει και να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ταταρουσάνου, μετρώντας μόλις ένα σουτ εντός στόχου, με τη Ρουμανία να δείχνει πως θα φτάσει στη νίκη χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Τα τελευταία λεπτά, όμως, ήταν συναρπαστικά. Με τη συμπλήρωση 90', ο Ζούλπα με δυνατό σουτ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαξίμ μετά από υπέροχη προσποίηση και άψογο τελείωμα από πλάγια θέση χάρισε τη νίκη στη Ρουμανία, η οποία ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς.




LEAGUE C


Δ΄ όμιλος
Αποτελέσματα τρίτης αγωνιστικής:

Λιθουανία – Ρουμανία 1-2
(90’ Ζούλπα - 13’ Τσίπτσιου, 90’+4’ Μαξίμ)

Μαυροβούνιο – Σερβία 0-2
(18’ πεν. 81’ Μίτροβιτς)

Βαθμολογία
Σερβία 7
Ρουμανία 5
Μαυροβούνιο 4
Λιθουανία 0

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 14/10):

Ρουμανία – Σερβία (16:00)
Λιθουανία – Μαυροβούνιο (21:45)


Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x