Stoiximan Super League

Νίκησε όταν έπρεπε

Ρεβάνς από τον ΟΦΗ (έπαιξε με δέκα για 30’) για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να σωθεί πήρε ο Πανθρακικός φεύγοντας νικητής (1-0) από το Ηράκλειο.

Έβαλε ένα, θα μπορούσε αρκετά παραπάνω. Ο Πανθρακικός πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη επί του ΟΦΗ στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεντί Κουλέ», χάρη σε τέρμα του Ιγκόρ στο 34’ και ελέω Λόρια και αστοχίας έμεινε στο 0-1 η αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 26ης (εξ' αναβολής) αγωνιστικής της Super League.

Εκδίκηση για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο πήραν οι «πράσινοι» (0-4, 1-0 ).

Με δέκα έπαιξαν οι γηπεδούχοι από το 61’ λόγω αποβολής του Μπολάκη (με δεύτερη κίτρινη). Δοκάρι είχε ο Κουτσιανικούλης στο 51’ που πάλευε μόνος του στο β’ μέρος.

Τους 31 βαθμούς έφθασε η ομάδα της Κομοτηνής και αυτή του Ηρακλείου έμεινε στους… γρουσούζικους 13.

inner

Το ματς

Ο Πανθρακικός έδειξε την ανωτερότητα του κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό και έπαιζε σαν… τη γάτα με το ποντίκι τους γηπεδούχους, που ναι μεν δεν είχαν τη βοήθεια του κόσμου τους, λόγω τιμωρίας, αλλά με την εικόνα τους φαινόταν σαν να έπαιζαν εκτός. Βεβαίως, δικαιολογούνται μέχρι ενός σημείου οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, καθώς τραβάνε… κουπί οι ίδιοι ποδοσφαιριστές εδώ και πολύ καιρό. Ο 57χρονος τεχνικός είχε ξανά τους επιλογές για να ανακατέψει την… τράπουλα, συν το Αγριμάκη, που είναι όμως τερματοφύλακας, καθώς οι Τζορτζ, Ροβίθης ήταν τιμωρημένοι.

inner

Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 34’ μετά από ωραία μπαλιά του Ρομέου και προβολή του Ιγκόρ, ενώ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ πολύ νωρίτερα. Λίγο η καλή απόδοση του Λόρια και λίγο η αστοχία των παικτών του Πανθρακικού κράτησαν «ζεστό» το ενδιαφέρον στο ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας πετύχει δύο και τρία γκολ παραπάνω.

Αυτό θα είχε συμβεί εάν ο Τσουμάνης επτά λεπτά πριν το τέρμα του Βραζιλιάνου συμπαίκτη του είχε εκμεταλλευτεί την καλή ευκαιρία που είχε και το ίδιο ισχύει για τον Ντιγκινί στο 32’ και ένα λεπτό αργότερα. Εξίσου καλή στιγμή είχε και ο Κάσες στο 38’, αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Γεωργιανού πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν σαφώς ανώτερος σχετικά με το πρώτο και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η άνοδος του Κουτσιανικούλη. Ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 51’, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτό δεν τον πτόησε πολύ, όπως και το γεγονός ότι η ομάδα του συνέχισε με δέκα παίκτες από το 61’, όταν ο Μπολάκης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, μετά από μαρκάρισμα στον Τζάνη, που έβγαινε φάτσα με τον Λόρια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοτσιανικούλης έκανε σκαστό σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε καλά και του στέρησε το γκολ. Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι πιο ανταγωνιστικός (σε σχέση με το πρώτο μέρος) και σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι δεν έπαιζε τόσο επιθετικά ο Πανθρακικός, που έδειχνε να κάθεται πάνω στο υπέρ του σκορ.

Δεν έπαυε όμως να είναι μια άνιση «μάχη» με τον ΟΦΗ να παίζει με έναν παίκτη λιγότερο συν τα γνωστά προβλήματα που είχε, ενώ κακά τα ψέματα δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για αυτόν το ματς, σε αντίθεση με ότι ίσχυε για τον Πανθρακικό. Όλα αυτά μέχρι το 75' περίπου. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις και απλά οι δύο ομάδες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.



inner

Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια - Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης - Μακρής, Κάλαϊτζιτς - Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος - Περογαμβράκης.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης - Μελίσης, Εμπόου, Ποτουρίδης - Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (73' Ροζέριο), Ρομέου (84' Μπαλδά), Μεχία, Τσουμάνης - Ίγκορ (46' Τζάνης), Κάσες.

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος, Νικόλαος Φαντόπουλος, Ιωάννης Τουμπακάρης, τέταρτος ο Δημήτρης Στυλιαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x