Ισπανία

Ντελ Μπόσκε: «Ξεχωριστή η Ισπανία του 2012»

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, παραδέχθηκε πως οι «φούριας ρόχας» έπαιξαν το καλύτερο επί των ημερών του ποδόσφαιρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

Η πορεία του Ντελ Μπόσκε στον πάγκο της Ισπανίας έκλεισε φέτος, ύστερα από μια «γεμάτη» περίοδο οκτώ χρόνων. Αφού ανέλαβε το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας του το καλοκαίρι του 2008, που είχε κατακτήσει το Euro, οδήγησε την εθνική του ομάδα στην κορυφή του κόσμου στη Ν. Αφρική το 2010 και σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δυο χρόνια μετά. Και παρότι πολλοί θα περίμεναν πως η κορυφαία του στιγμή θα ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο μάλιστα στην ιστορία της Ισπανίας, ο 65χρονος τεχνικός δήλωσε πως η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση Euro ήταν – για τον ίδιο – ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα…

«Το 2012 ήταν η στιγμή που παρουσιάσαμε το παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούσαμε. Κρατήσαμε την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία από το πρώτο ματς με την Ιταλία μέχρι και τον τελικό, όπου αντιμετωπίσαμε ξανά τους Ιταλούς. Είχαμε πολύ … πεισματάρικη ομάδα ώστε να αλλάξουμε το στυλ μας», είπε ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με αφορμή την πρόσφατη παραίτηση του, σχολίασε: «Μετά από οχτώ χρόνια έχω την αίσθηση πως τα έκανα όλα. Ότι έπρεπε να κάνω, το δοκίμασα, με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Ειδικά το να εκπροσωπώ με την εθνική Ισπανίας τη χώρα μας στα μεγάλα τουρνουά και να προσπαθώ να τη στελεχώνω με καλούς παίκτες. Δεν ήθελα να κλείσω έτσι βέβαια, δεν είμαι άνετος με αυτό. Είναι φυσιολογικό, γιατί η Ισπανία κέρδισε τρεις σερί διοργανώσεις από το 2008 έως το 2012 και δεν γίνεται πάντα να κερδίζεις, όπως συνέβη και φέτος στη Γαλλία».

Τέλος, αναφέρθηκε στο αν μπορεί να κυριαρχήσει εκ νέου ποδοσφαιρικά η Ισπανία : «Γιατί όχι; Παρά το τι έγινε στο τελευταίο Euro, έχουμε μια καλή ομάδα που μπορεί να συνεχίσει να κυριαρχεί. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό θα γίνει, αλλά είναι δυνατόν».

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x