Stoiximan Super League

Ντέρμπι για την προεδρία της Super League

Σήμερα οι αρχαιρεσίες στη Λίγκα. Μπαταγιάννης και Καϊμακάμης διεκδικούν το χρίσμα. Πώς διαμορφώνεται το κλίμα και οι… συμμαχίες.

Στις 14:00 συνεδριάζει το ΔΣ της Super League με βασικό ζήτημα τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Βαγγέλης Μπαταγιάννης και Πέτρος Καϊμακάμης διεκδικούν το χρίσμα, με τον πρώτο να δείχνει να έχει ισχνό προβάδισμα για να εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Ο κ. Μπαταγιάννης προτάθηκε από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως υποστηρίζεται και από τον ΠΑΟΚ, μέχρι πρότινος θανάσιμο εχθρό των «ερυθρόλευκων». Άλλωστε αρκετοί έχουν ερμηνεύσει ως ενδείξεις ότι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης δεν είναι πια σε «πόλεμο» τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και Τρικάλων. Η υποψηφιότητα Καϊμακάμη προωθήθηκε από την ΑΕΚ με στόχο αν όχι να κερδίσει την προεδρία να εκθέσει τον ΠΑΟΚ εφόσον επιλέξει να υποστηρίξει τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

Οι εκτιμήσεις (με την υποσημείωση πως όλα μπορούν να αλλάξουν μιας και οι ζυμώσεις συνεχίζονται) αναφέρουν πως ο κ. Μπαταγιάννης έχει οριακό προβάδισμα. Μεταξύ των 14 ομάδων που θα ψηφίσουν, αφού δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν Άρης και ΟΦΗ που ανέβηκαν στη μεγάλη κατηγορία, ο υποψήφιος του Ολυμπιακού λέγεται πως έχει 6 ψήφους, ενώ εκείνος της ΑΕΚ 5, με τρεις ΠΑΕ να ψηφίζουν λευκό. Στις τελευταίες λέγεται πως θα βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός.

Μετά την ανάδειξη νέου ΔΣ, θα υπάρξει συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη για να αποσαφηνιστεί με πόσες ομάδες θα γίνει το νέο πρωτάθλημα. Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες, ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού πιέζει προκειμένου το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 12 ομάδες και δέλεαρ ένα καλύτερο οικονομικό πακέτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x