Stoiximan Super League

Ντουρμάζ: «Δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια στο Euro»

Για την βοήθεια που έδωσε ο Ολυμπιακός στους πρόσφυγες, αλλά και τις ανησυχίες που υπάρχουν για την ασφάλεια στη Γαλλία εν όψει του Euro 2016 μίλησε ο Τζίμι Ντουρμάζ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του έδωσε ο Τζίμι Ντουρμάζ, με τον διεθνή εξτρέμ του Ολυμπιακού να αναφέρεται στη κίνηση ανθρωπιάς του συλλόγου να μοιράσει φαγητό σε πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και τις ανησυχίες που έχει η διοργανώτρια αρχή του επερχόμενου Euro στη Γαλλία - και όχι μόνο -, σχετικά με τα θέματα ασφαλείας και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

«Ήταν μια περίοδος που μοίραζαν φαγητό κάθε μέρα στους πρόσφυγες. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Κάθε εβδομάδα πηγαίναμε παίκτες από την ομάδα και δίναμε ρούχα και τρόφιμα, ενώ παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί τους. Έχω δει την κατάσταση από πολύ κοντά. Και είναι τεταμένα τα πράγματα. Αντιλαμβάνεσαι πόσο κοντά σου είναι όλα αυτά κι ας φαίνονται σε κάποιους τόσο μακριά», ανέφερε.

«Ήταν κάτι που με επηρέασε πολύ. Ήταν μια εντελώς διαφορετική και πολύ, πολύ σκληρή εικόνα της ζωής. Οι ποδοσφαιριστές ζούμε συνήθως σε μια φούσκα, είμαστε προστατευμένοι στη ζωή μας. Δεν είναι όμως έτσι. Προφανώς θα πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο και να το κάνουμε όποτε μα δίνεται η ευκαιρία. Από την πλευρά μου προσπαθώ να το κάνω και θα συνεχίσω», πρόσθεσε ο Ντουρμάζ, μιλώντας στην ιστοσελίδα «dn.se».

Όσο για το επερχόμενο Euro και την έντονη ανησυχία που υπάρχει μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, υπογράμμισε πως «πάμε εκεί για να δείξουμε τη χαρά μας γι΄αυτή τη διοργάνωση, όχι με κάποιο φόβο. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τη χαρά που δίνει το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι κάποιες περιοχές που θα είναι κοντά η εθνική έχουν επισημανθεί ως πιθανοί στόχοι, αλλά όχι δεν ανησυχώ. Σκέφτομαι το ποδόσφαιρο και τη χαρά που προσφέρει, δεν φοβόμαστε. Η άλλη πλευρά δε θα νικήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x