Stoiximan Super League

Ο Άλα υπόσχεται να δώσει το «πνεύμα του νικητή» στην ΑΕΛ

Ο Αλβανός διεθνής Άλμπι Άλα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ.

Ο Αλβανός διεθνής Άλμπι Άλα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ. Ο 24χρονος σέντερ μπακ, που έχει και ελληνικό διαβατήριο, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση για τα επόμενα 3 χρόνια του Έλληνα διεθνούς με την Εθνική Ανδρών της Αλβανίας Άλμπι Άλα.

Ο Άλα είναι 24 ετών, αγωνίζεται στη θέση του στόπερ, έχει ύψος 1,88 και τα δύο τελευταία χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα Αλβανίας με την Σκερντεμπέου το 2015-16 και με την Kukesi το 2016-17, έχοντας με την τελευταία 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και όλες τις συμμετοχές του Κυπέλλου. Με την Kukesi κατέκτησε επίσης και το Super Cup Αλβανίας.

Αποτέλεσμα των εξαιρετικών του εμφανίσεων και της κατακτήσεων των τίτλων ήταν να κληθεί στην Εθνική Αλβανίας το 2017 τόσο στο παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία, όπου δεν συμμετείχε στην αρχική εντεκάδα, αλλά και στο φιλικό παιχνίδι με τη Βοσνία προ διμήνου, όπου και αγωνίστηκε ως βασικός.

Ο Άλα είναι Έλληνας, αφού η οικογένεια του ήρθε από την Αλβανία όταν ήταν 3 ετών και έχει παρακολουθήσει το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο και το λύκειο στο Ηράκλειο της Κρήτης και η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν ο Εργοτέλης, όπου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο όταν ήταν 18 ετών και αγωνιζόταν στη Super League. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στον Φωκικό όπου είχε 40 παιχνίδια στη Football League και την επόμενη χρονιά στην Παναχαϊκή όπου αγωνίστηκε σε 38 αγώνες, τη χρονιά που η Παναχαϊκή κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Football League πίσω από την ΑΕΚ.

Επέστρεψε στον Εργοτέλη με τον οποίο αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια έως την ημέρα της διαλύσεως του την περίοδο 2015-16, την ίδια χρονιά που η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στη Super League, και στη συνέχεια πήγε στην Σκεντερμπέου».

Σε δηλώσεις του στο ΑΕΛ Radio ο Άλα ανέφερε: «Είμαι αρκετά χαρούμενος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής μου. Η ΑΕΛ είναι μία μεγάλη ομάδα και οι στόχοι μου συμβαδίζουν. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΛ που με εμπιστεύθηκαν και μου έκαναν την τιμή να φορέσω τη φανέλα και τους συνεργάτες μου που τόσο καιρό είναι σε συζητήσεις και τα βρήκαν με τη διοίκηση. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που έχουμε συνεργαστεί και παλιά. Η αλήθεια είναι πως γίνεται μία καλή προσπάθεια στο αλβανικό πρωτάθλημα, αλλά χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα γιατί εδώ μεγάλωσα. Εδώ ζω καλύτερα. Η ΑΕΛ είναι μία μεγάλη ομάδα και θέλω να συνεχίσω την πορεία που τέλειωσα τη φετινή χρονιά στο αλβανικό πρωτάθλημα που τέλειωσε με επιτυχίες. Θέλω να δώσω στην ομάδα το πνεύμα του νικητή και όλοι μαζί να κάνουμε μία καλή χρονιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x