Stoiximan Super League

Ο Απόλλωνας είναι εδώ!

Αυτός ο Απόλλωνας δεν φοβάται τίποτα! Πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε της… αγνώριστης Ξάνθης (2-0) και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Επιτέλους νίκη για τον Απόλλωνα!

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δείχνοντας ψυχή και πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση σε δημιουργικό επίπεδο, επικράτησε μόνο 2-0 της αγνώριστης Ξάνθης, χάνοντας ευκαιρίες και για ευρύτερο σκορ και έτσι έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Μόλις στο 11’ ο Καστιγέχος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κονέ και με τον Αργεντινό να νικά τους πάντες στον αέρα ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αλμπάνης στο 84’, που αφού νικήθηκε πολλές φορές από τον Ζίφκοβιτς, αποφάσισε να τον ξεπεράσει και να πλασάρει σε ανυπεράσπιστη εστία για το 2-0.

Από την άλλη μεριά, η Ξάνθη είχε μείνει στην υπερπροσπάθεια που είχε κάνει κόντρα στην ΑΕΚ, δείχνοντας εντελώς άνευρη και ακίνδυνη μπροστά στην εστία του Τσόβιτς.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Όταν μια ομάδα όπως ο Απόλλωνας θέλει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από 8 αγωνιστικές, τότε η παρουσία του στο γήπεδο πρέπει να είναι αυτή που έδειξε το σύνολο του Ζόραν Βούλιτς. Κάτι, δηλαδή, που δεν έκανε η ίδια ομάδα στο προηγούμενο ματς κόντρα στην Κέρκυρα...

Με την αμυντική συνέπεια που τον χαρακτήριζε ούτως ή άλλως και στα προηγούμενα ματς, αλλά με μεγαλύτερη κίνηση και φαντασία μεσοεπιθετικά, η ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» από τα πρώτα λεπτά έδειξε ότι σήμερα δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εκείνη πλην της νίκης.

Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε και η αγνώριστη παρουσία της Ξάνθης, που μάλλον είχε μείνει στα θετικά σχόλια και την υπερπροσπάθεια του αγώνα με την ΑΕΚ, όταν αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με 9 παίκτες.

Μόλις στο 11’, λοιπόν, ο Κονέ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καστιγέχος που ήταν εντελώς αμαρκάριστος, πήρε την κεφαλιά και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να νικήσει τον Ζίφκοβιτς, που εκτέθηκε από τους αμυντικούς του. Στη συνέχεια, ενώ θα περίμενε κανείς την αντίδραση των φιλοξενούμενων, αυτή όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ, αλλά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Στο 19’ ο Αλμπάνης μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ζίφκοβιτς, πλάσαρε από δύσκολη γωνία, με τον γκολκίπερ των Ακριτών, όμως, να είναι σε εγρήγορση και να απομακρύνει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του α’ ημιχρόνου, διότι και οι γηπεδούχοι έδιναν μεγάλη προσοχή αμυντικά, έχοντας το υπέρ τους σκορ.

Το αγωνιστικό μοτίβο δεν διαφοροποιήθηκε στο β’ ημίχρονο…

Η ομάδα του Βούλιτς με χαρακτηριστική άνεση κρατούσε το μηδέν στην άμυνα, την κατοχή της μπάλας και το μόνο που μπορούσε να αλλάξει ήταν το σκορ, αφού ήταν πιο πιθανό βάσει εικόνας το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, παρά οτιδήποτε άλλο.

Μόλις στο 48’ ο Μάατσι νικήθηκε από τον Ζίφκοβιτς, που φάνταζε να παίζει μόνος τους με τους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων ενώ ο Αλμπάνης που έψαχνε με υπομονή το γκολ νικήθηκε εκ νέου στο 69’ από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Τελικά, ο Αλμπάνης αντιλήφθηκε ότι για να νικήσει έπρεπε να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, ξεπερνώντας τον εκπληκτικό γκολκίπερ των Ακριτών και το κατάφερε στο 84’. Αφού εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ξάνθης, ξεπέρασε και τον Ζίφκοβιτς και σε ανυπεράσπιστη εστία δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς):
Τσόβιτς, Κοντοές, Κούρος, Κύργιας, Μπιζιμίν, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Κονέ, Καστιγιέχος (85' Ανιέτε), Μενδρινός (74' Χουάρεζ), Μάατσι (89' Ελμπάζ)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γέντρισεκ (62' Γέντρισεκ), Λισγάρας, Κασάδο, Λουσέρο (79' Σιλά), Μπρίτο, Μεχία, Χατζητερζόγλου, Κίκε (62' Ρόσε)

Το LIVE του αγώνα όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x