Stoiximan Super League

Ο Ηρακλής είναι εδώ!

Ηρακλής με ψυχή! Ο «Γηραιός» πήρε μεγάλη νίκη (2-0)… έξι πόντων στη Βέροια και παρέμεινε ζωντανός για παραμονή στην κατηγορία, γυρίζοντας το... χαρτί προς το φινάλε του ματς.

Είναι ακόμα εδώ ο Ηρακλής!

Ο «Γηραιός» επικράτησε 2-0 της Βέροιας στην Ημαθία σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League, παίρνοντας... έξι πόντους στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία κόντρα σε ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο.

Ο Δημήτρης Γροντής, ο οποίος αποκτήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 81ο λεπτό με πολύ ωραίο γκολ και ο Λεοζίνιο με εκτέλεση πέναλτι σφράγισε τη νίκη της ομάδας του στις καθυστερήσεις του ματς.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς έχουν δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες, αλλά προς το παρόν (;) είναι στους οκτώ βαθμούς, καθώς την Τρίτη του αφαίρεσε τρεις η ΕΠΟ λόγω οφειλών στον Πουρτουλίδη. Ωστόσο, αν πληρώσει το προβλεπόμενο ποσό μέχρι την πρώτη Φεβρουαρίου θα φθάσουν τους 11 και ενώ η «βασίλισσα του Βορρά» έχει 13 με ένα ματς περισσότερο και ο Λεβαδειακός άλλους τόσους με δύο παιχνίδια περισσότερα.

Το ματς

Όσοι περίμεναν ένα… ανάλατο και σφιχτό ματς με λίγες ευκαιρίες και πολύ σκοπιμότητα και αργό ρυθμό, έπεσαν έξω. Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε καλό ρυθμό, όπως είναι λογικό, αλλά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πρόλαβε να δημιουργήσει την πρώτη της ευκαιρία, η οποία ήταν και πολύ καλή και «άγγιξε» το 1-0. Ο Σαρμπόνγκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Παντελής Καπετάνος πάτησε γερά και έπιασε καρφωτή κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αλλά αστόχησε. Ύστερα από το πρώτο τέταρτο, το παιχνίδι… νοστίμισε, απέκτησε καλό ρυθμό και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η άνοδος του Ηρακλή και παράλληλα το ματς έγινε πιο ανοιχτό.

inner

Το ματς έγινε… ροκ από τα μέσα του πρώτου μέρους και μέχρι την ανάπαυλα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Αφού, ο «Γηραιός» χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να βρει τα πατήματά του, πήρε μπρος για τα καλά και απείλησε τρεις φορές μέσα σε περίπου δέκα λεπτά, αλλά η φάση έγινε στο 16’, όταν ο Ασίγκμπα γλίστρησε και ο Μοντέιρο που ήταν κοντά του έγινε κάτοχος της μπάλας και απείλησε τον Καντιμοίρη, βγαίνοντας λίγο πλάγια και αριστερά, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ύστερα από αυτό το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων, το ματς ισορρόπησε, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη συνολικά η Βέροια, η οποία είχε τρεις πραγματικά πολύ καλές στο πρώτο μέρος. Και οι τρεις ήρθαν με κεφαλιά, καθώς, εκτός από αυτήν του Καπετάνου στην αρχή του ματς, έγινε και άλλη μια με τον έμπειρο φορ (40’) και με τον Στόιτσεφ (21’).

Ακόμη πιο… γεμάτο και πιο χορταστικό ήταν το δεύτερο μέρος, παρότι δεν ήταν καλό στο ξεκίνημα. Ύστερα, όμως, από τις διορθωτικές κινήσεις των δύο προπονητών που (αναγκαστικά) πήραν τα ρίσκα τους. Μπορεί μέχρι το 60’ να είχε μόνο δύο κεφαλιές του Καλί, αλλά από εκεί και μετά έγινε… ρώσικη ρουλέτα. Ο Ηρακλής, ωστόσο, ήταν ανώτερος στο β’ ημίχρονο.

Ναι μεν, είχε καλές φάσεις και η Βέροια, αλλά η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε πιο κλασικές ευκαιρίες. Μάλιστα, στο 65’ είχε την πιο καλή φάση της αναμέτρησης, με τον Καντιμποίρη να αρνείται το 0-1 στον Λεοζίνιο, διώχνοντας την μπάλα με το δεξί πόδι. Η Βέροια «απάντησε» με το σουτ του Στόιτσεφ, που αστόχησε από εξαιρετικά καλή θέση τρία λεπτά αργότερα. Ύστερα από εκείνο το σημείο, άρχισε να γέρνει υπέρ του Ηρακλή η πλάστιγγα, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στο ματς και να δίνουν το κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας ότι μόνο με νίκη θα είχαν σοβαρές ελπίδες για παραμονή.

inner

Ο «Γηραιός» έπαιζε πολύ καλά την κόντρα επίθεση και φαινόταν ότι είναι θέμα χρόνου να σκοράρει. Τελικά, δικαιώθηκε για την επιμονή του στο 81', όταν ο Πασάς έστρωσε στον Γροντή που με πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Καντιμοίρη. Στο 81ο λεπτό ο Λεοζίνιο κλώτσησε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη της ομάδας, αφού δεν παρουσιάστηκε ψύχραιμος σε τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη και ενώ δεν είχε κάποιον αμυντικό πλησίον του. Ωστόσο, πήρε το αίμα του πίσω στις καθυστερήσεις και το δεύτερο τέρμα ανήκει όλο σε αυτόν. Αρχικά, κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαλάφα, σε μια αρκετά δύσκολη φάση, για την οποία δεν φάνηκε ξεκάθαρα ούτε από το ριπλέι αν έγινε εντός περιοχής. Ο Βραζιλιάνος νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο και έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης.

inner

inner



Η εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις



Βέροια (Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Λινάρδος (70' Μπελαϊντ), Στόιτσεφ, Σαρμπόνγκ, Κάλβο (54' Άρσε), Καπετάνος (80' Τζιώρας)

Στο πάγκο των γηπεδούχων: Λόπεθ, Μελίσσης, Μίλιεβιτς, Τόμας

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Κούρος, Σαραμαντάς, Δώνης (68' Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Γροντής (85' Ρούσσος), Μοντέιρο, Λουκίνας (56' Λεοζίνιο), Πασάς

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Κυνηγόπουλος, Κυριακίδης

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος. Βοηθοί: Δημήτριος Βεργέτης, Γεώργιος Πασχάλης 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x